Comunicat privind evenimentul Pride Week

Comunitatea Bisericilor Creştine Baptiste Timişoara îşi exprimă dezacordul față de seria de evenimente Pride Week care vor promova mişcarea LGBTQ în oraşul Timişoara, în perioada 3-9 iunie.

Considerăm că organizarea şi promovarea unor astfel de evenimente, în primul oraş liber de comunism din România, în care eroii Revoluției au îngenunchiat şi chemat ajutorul lui Dumnezeu, este o sfidare a credintei creştine şi a valorilor pentru care oamenii au murit.

Deasemenea suntem consternați de implicarea unor instituții publice de cultură şi învățământ universitar în găzduirea unor evenimente care încalcă etica şi morala creştină. Vrem să reamintim faptul că în urmă cu doi ani, atunci când creştinii au organizat o conferință pentru susținerea valorilor creştine şi a familiei, ni s-a spus că spațiul universitar este destinat evenimentelor ştiințifice şi educative. Ne întrebăm, pe drept cuvânt, în ce măsură evenimente care sărbătoresc şi promovează imoralitatea au un caracter ştiințific, cultural şi educativ.

Menționăm că respectăm libertatea fiecărui individ, indiferent de opțiunea lui de a-şi trăi viața, însă organizarea unor evenimente publice care promovează un stil de viață contrar moralei şi bunului simț, nu îşi găsesc locul într-un oraş în care creştinii au murit pentru libertatea crezului lor.

Ne dorim ca în oraşul Timişoara şi în județul Timiş, unde oameni de diferite etnii, religii şi culturi trăiesc în armonie şi respect reciproc, să existe un climat în care să poată fi cultivat respectul pentru sanctitatea vieții şi demnitatea umană.

Vom continua să ne rugăm şi să îi iubim chiar şi pe cei care încalcă morala şi regulile de bun simț, însă vom continua să afirmăm cu fermitate, claritate şi dragoste adevărul despre principiile noastre.

Ionel Tuțac 
preşedintele Comunității Bisericilor Creştine Baptiste Timişoara