Comunicatul Uniunii Baptiste din România cu privire la cazul Barbu – Racolta

siglaUBRUniunea Bisericilor Creştine Baptiste din România se alătură tuturor celor care s-au solidarizat cu românii Florin Barbu şi Claudia Racolta, ai căror copii minori, Diana şi Andy, au fost încredinţaţi prin decizia instanţei unui cuplu britanic homosexual.

Respectând principiile divine enunţate în Sfintele Scripturi, bisericile baptiste cred DOAR în familia formată prin unirea benevolă în legământul pe viaţă al unui bărbat şi a unei femei. Familia este locul lăsat de Dumnezeu în care să se nască, să crească şi să fie educaţi copiii. Considerând că instanţa judecătorească din Anglia a încălcat principiile biblice şi drepturile copiilor, solicităm statului român să îşi protejeze cetăţenii, intervenind pentru reanalizarea cazului amintit şi facilitarea întoarcerii copiilor minori acasă.

În acelaşi timp, cerem tuturor membrilor bisericilor baptiste din ţară şi din străinătate să strige către Dumnezeu pentru salvarea acestor copii şi a tuturor celorlalţi care se află în situaţii similare. La fel ca mulţi alţii şi copiii separaţi în mod „legal”, dar abuziv, au dreptul de a creşte împreună cu părinţii lor naturali.

Dumnezeu să binecuvânteze fiecare familie cu o cunoaştere temeinică a Adevărului. El să dăruiască tuturor părinţilor puterea şi înţelepciunea necesare pentru a-şi creşte copiii în dragoste şi în Adevăr.

Preşedinte, pastor Viorel Iuga