Conferință pentru liderii bisericilor de etnie romă

Luni, 12 august, la sediul Primei Biserici Baptiste din Woodstock,  Georgia, a avut loc o întâlnire între pastorul Ionel Tuțac,  preşedintele Comunității Bisericilor Creştine Baptiste Timişoara  şi echipa de conducere din departamentul de misiune şi dezvoltare a strategiilor misionare a acestei biserici, condusă de pastorul Al McMillan. 


La întâlnire au fost prezenți şi Mark Hobafcovici, reprezentant al Bordului de Misiune al Convenției Baptiste de Sud şi Phil Roberts, fost vicepreşedinte al acestei organizații.


Cu acest prilej au fost discutate detaliile unei viitoare implicări a  Bisericii păstorite de Johnny Hunt şi Jeremy Morton în sprijinirea proiectelor misionare din Comunitatea Bisericilor Creştine Baptiste Timişoara. 
Primul proiect stabilit este organizarea unei conferințe pentru păstorii  şi bisericile implicate în lucrarea cu romii. 


În perioada 11-15 noiembrie, la Lugoj, va avea loc o instruire a celor implicați în astfel de proiecte. O echipă  formată din 7 americani va oferi asistență spirituală şi pregătire teologică celor interesați în dezvoltarea unor proiecte pentru romi.

Biserica din Woodstock a luat ființă în anul 1837 şi are peste 6.000 de membri. Este implicată în diferite proiecte misionare în: Anglia, Rusia, Portugalia, Polonia, Iran, Liban, Japonia, India, Irlanda, Haiti, Guatemala şi Franța.