CONGRESUL EUROPEAN MISSION-NET

IMG_0442Tineri creștini din peste 50 de țări se vor întâni la sfârșitul anului, în Germania. Pregătirile pentru cea de-a patra ediție a Congresului de Misiune din Offenburg sunt în toi.

În timp ce echipa Mission-Net încă primește feedback și mărturii în urma congresului de anul trecut, pregătirile pentru următorul congres sunt în curs de desfășurare. Peste 3000 de adolescenți și tineri din peste 50 de țări europene și de pe alte continente sunt așteptați să participe între 28 decembrie 2015 și 2 ianuarie 2016, la cea de-a patra ediție a Congresului de Misiune din Offenburg, Baden-Württemberg, Germania. 

Tema  congresului din acest an are titlul: Conectați. Conectați-vă la Dumnezeu, la lume și la voi înșivă. Organizarea congresului a început să prindă contur. Formulare de inscriere din întreaga Europă încep să sosească, cele mai multe fiind din Germania, Elveția și Portugalia. 

S-a pus la punct și un nou website, foarte modern și ușor de folosit unde participanții depun formularele de înscriere.

Planificarea sesiunii principale este de asemenea în curs de pregătire. Dimineața, tinerii vor avea ocazia să studieze Epistolalui Pavel către Efeseni. Studiul va fi coordonat de Tor Erling Fagermoen din Norvegia. 

Seara, vorbitori precum Greg Livingston (UK), Rafal Piekarski (PL), Artur Krasniqi (KOS) și Connie Duarte (PT) vor vorbi despre viața de misionar al lui Isus. Pe lângă studiu, va avea loc și o reprezentație de pantomimă susținută de artistul spaniol Carlos Martinez. 

Alte atracții ale acestui eveniment: expoziție pe tema misiunii, seminarii și ateliere, cor și orchestră de tineret, oportunitatea de a participa la o acțiune de într-ajutorare în central orașului Offenburg. Vor exista nenumărate posibilități de creare a unor conexiuni care să depășească granițele culturale, între tinerii din întreaga Europă. 

Obiectivul principal al creșterii acestei mișcări este de a-i motiva pe tinerii europeni să adere la un stil de viață misionar. Acest congres care se desfășoară de două ori pe an, are rolul de a le oferi tinerilor noi perspective și de a-i ajuta să experimenteze și să înțeleagă conceptul de misiune intercultura

Organizațiile responsabile de această mișcare sunt Alianța Evanghelică Europeană și Asociația Evanghelică Misionară. 

Pentru mai multe informații despre Congres, vizitați site-ul Mission-Net www.mission-net.org