[FOTO] Consacrare diacon la Rusova Nouă

Duminică, 1 martie 2020, a fost sărbătoare pentru Biserica Creștină Baptistă ‘Semănătorul” din Rusova Nouă. Sărbătoarea a fost ocazionată de consacrarea în slujba de diacon a fratelui Iosif Goga. Consacrarea a fost în fapt recunoașterea unei slujiri cu credincioșie în ultimii 20 ani.

Au participat la bucuria bisericii din Rusova-Nouă, frați și surori ai bisericile din Iam, Berliște, Rusova-Veche, Vrani, Borloveni și Răcășdia. Aceștia au slujit împreună prin cântări și poezii. Au fost de asemenea prezenți și au adus mesaje de încurajare pentru toți credincioșii, Christine și Brian Mitchell, misionari ai Bisericii din Bransgore, Marea Britanie, care pentru o perioadă de 30 ani au ajutat persoanele nevoiașe și copiii din Rusova Nouă și satele din jur; precum și doctorița Oana Ciucure, care prin misiunile medicale desfășurate pe o perioadă de cinci ani, alături de alți doctori dedicați, au alinat suferințele locuitorilor din aceste sate.

Primarul comunei, prezent de asemenea la acest eveniment, a apreciat slujirea Bisericii Creștine Baptiste “Semănătorul”, care pe lângă asistența socială susținută, a locuitorilor nevoiași ai satului, pune la dispoziția comunității, casa de rugăciune, oridecâte ori este nevoie (consultații medicale, oficiul poștașului și alte activități de folos pentru îmbunătățirea vieții locuitorilor satului).

Comisia de consacrare a fost formată din frații: Beniamin Indru, păstor al Bisericii Creștine Baptiste Efrata din Lugoj, și membru în Comitetul de Conducere al Comunității Bisericilor Creștine Baptiste Timișoara; Daniel Oprean, păstor al Bisericii Creștine Baptiste “Maranata” din Răcășdia; și Gheorghe Blăicean, diacon ordinat al Bisericii Creștine Baptiste “Maranata” din Răcășdia.

Cuvântul lui Dumnezeu a fost predicat cu această ocazie, de către fratele păstor Beniamin Indru.