Corul Primei Biserici Baptiste din Richmond vine in Romania

corCa urmare a parteneriatului semnat intre Conventia Baptista din Virginia si Uniunea Baptista din Romania, in toamna acestui an, corul Primei Biserici Baptiste din Richmond va efectua un turneu in tara noastra.

Prima Biserica Baptista din Richmond a luat fiinta in anul 1780 si este una din cele mai renumite biserici din statul Virginia.A fost prima biserica crestina din acest oras, fiind si prima Biserica din statul Virginia ce a organizat Societatea femeilor, Scoala Duminicala pentru copii si prima care a trimis misionari in Africa.

Din aceasta Biserica a plecat prima femeie misionara americana in China-Henrietta Hall Shuck, primul medic misionar in Nigeria-George Green si primul misionar al Conventiei Baptiste de Sud in Indonezia-William Johnson.

Timp de multi ani sediul Bordului International de Misiune Externa al Conventiei Baptiste de Sud a fost in cladirea acestei biserici.

In decursul anilor Biserica a avut 16 pastori seniori, actualul pastor fiind dr.James Green Somerville, in varsta de 55 ani.

Turneul corului baptist va avea loc in perioada 17-26 octombrie. Muzicienii americani vor fi insotiti de pastorul Phil Mitchell, care slujeste in calitate de pastor asociat, responsabil cu muzica.