Cosmonautul Dumitru Prunariu în tabăra de la Groși

Dumitru Dorin Prunariu, primul și singurul cosmonaut român care a zburat în spațiul cosmic, omul care a stat 7 zile, 20 de ore și 42 de minute în spațiu la bordul stației Soyuz 40, a petrecut mai mult de o oră cu tinerii Bisericii Baptiste Harul Lugoj în tabăra de la Groși.

Celebrul cosmonaut le-a  vorbit despre pasiunea de a zbura ce s-a înfiripat în inima sa  încă din copilărie,  despre vacanțele petrecute în această superbă localitate din județul Timiș, despre pregătirile  făcute pentru zborul din 14-22 mai 1981, despre experiențele trăite  în spațiul cosmic și despre activitatea sa în domeniul aeronauticii.
 
A räspuns curiozităților tinerilor și a subliniat faptul că viața nu este rodul evoluției, ci actul creator al Divinității. Le-a amintit acestora că viața are nu doar o dimensiune biologică și terestră, ci și una morală și eternă.
 
Întrebat cum arată România privită din Cosmos, domnia sa a spus că este: “de mărimea unei pâini rumene de casă”.
 
Dumitru Prunariu a fost cel de-al 103-lea pământean care a zburat în spațiul cosmic, iar preocupările sale în domeniul astronautic continuă și acum. În calitate de președinte al Agenției Spațiale Române și de președinte al Comitetului ONU pentru explorarea pașnică a spațiului extra-atmosferic, a avut ocazia să întâlnească mulți oameni de știință, să participe la numeroase conferințe și simpozioane unde a întâlnit colegi creștini, inclusiv baptiști. 
 
Unele din cele mai frumoase experiențe trăite, a declarat domnia sa, au fost vizitele făcute în diferite biserici baptiste din America.
 
Ziua de 23 iulie a fost pentru tinerii lugojeni, aflați în tabără, una de care își vor aduce aminte cu multă pläcere. Au întâlnit un om de știință care a subliniat faptul că Dumnezeu este Creatorul, iar viața trebuie trăită nu doar în dimensiunea ei biologică, ci și spirituală.