Crestinismul ATEU !?

Renumitul exeget al Bibliei, Gordon D. Fee a facut o afirmatie cutremuratoare menită sa revolutioneze spiritual “o viata lipsită de rugaciune aparține ateismului practic”.

Crestinismul ateu este manifestarea spirituala in care rugaciunea este periferica sau chiar inexistenta.

Marginalizarea rugaciunii in crestinism a produs o mutatie fundamentala din care s-a nascut ateismul practic.

Crestinii care nu practica rugaciunea pot fi inclusi pe lista ateilor practicanti.

Tendința spre rugaciune a ajuns din ce in ce mai inexistenta in viata Bisericii de azi.

Încercarea de a te defini ca urmas al lui Cristos, făcând abstractie de rugaciunea asidua agonizanta si constanta este o imposibilitate spirituala.

Crestinul se roaga. Duhul lui Cristos din crestin il mistuie sufleteste intr-o viata de rugaciune inflacarata. Exprimarea eficienta a crestinului este intr-o viata de rugaciune perseverenta. Rezultatele crestinismului Bisericii primare sunt o reflectare a vietii de rugaciune titanice.

Biserica de azi încearcă sa imite viata eclesiala a primului veac insa printr-o extirpare voluntară a spiritului de rugaciune. Rezultatul? Ateismul practic.

Mergem pe mana oricărui “guru” al metodologiilor, al strategiilor de marketing imprumutate si importate in etosul bisericii, insa ne incapatanam sa ne rugam, iar daca apelam la rugaciune, va fi intotdeauna formal si sablonat, cu limbaj de lemn ce nu ajuta nimănui.

Sufocati de activismul religios, am inabusit duhul rugaciunii si ne-am trezit atei practicanti. Am scăpat de ateismul comunist si am dat de ateismul crestin.

Ovidiu Petric