CREȘTINISMUL, CEA MAI PERSECUTATĂ RELIGIE DIN LUME

IMG_0891Săptămâna trecută, într-o rezoluție adoptată la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei (APCE) a condamnat actele odioase comise de statul islamic în Siria și definite drept genocid, iar statele membre au fost chemate să acționeze pentru a preveni astfel de acte.

Parlamentul European va vota o rezoluție similară și sperăm că va avea aceiaşi poziţie. Minorităților religioase din Orientul Mijlociu sunt într-un pericol grav. De exemplu, o audiere care a fost organizată săptămâna trecută în Parlamentul European a arătat că creștinii sunt unul dintre obiectivele principale ale ISIS și că există amenințări grave la libertatea și bunăstarea lor din întreaga lume. Prin urmare, lupta împotriva persecuției religioase ar trebui să devină una dintre principalele priorități al UE.

Pe 27 ianuarie 2016, APCE a adoptat o rezoluție care condamnă acțiunile ISIS din Orientul Mijlociu ca fiind un genocid. Rezoluția „luptătorii străini din Siria și Irak” afirmă că ISIS” a comis acte de genocid și alte infracțiuni grave care pot fi pedepsite conform dreptului internațional. Statele ar trebui să acționeze pe prezumția că Daesh crează genocid și ar trebui să fie conștienți de faptul că acest lucru implică măsuri în conformitate cu Convenția Națiunilor Unite din 1948 privind prevenirea și reprimarea crimei de genocid … Adunarea amintește că, în conformitate a dreptului internațional statele au obligația pozitivă de a preveni genocidul , și, astfel, ar trebui să facă tot posibilul pentru a preveni proprii cetățeni să ia parte la aceste acțiuni „.

Laurence Wilkinson, consilier juridic pentru ADFInternational a subliniat faptul că „Consiliul Europei a răspuns pentru a aduce dovezi convingătoare că creștinii și alte minorități religioase din Orientul Mijlociu sunt victime ale genocidului” deasemenea și-a exprimat speranța că mai multe instituții vor urma acest exemplu. Olandezul MP, Pieter Omtzigt, a introdus un amendament care prevede în mod clar că ISIS a comis genocid. El a adăugat că ca stat membru ONU el este obligat de a preveni genocidul, folosind toate mijloacele disponibile.

Mâine, Parlamentul European va vota, de asemenea, o rezoluție privind atrocitățile Daesh din Orientul Mijlociu. Membri ai Parlamentului European ar trebui să urmeze exemplul dat de membrii APCE. Actele săvârșite de Daesh sunt acte de genocid. Convenția 1948 de Genocid din 1948 se referă la acte specifice comise cu intenția de a „distruge, în totalitate sau în parte un grup național, etnic, rasial sau religios.” Minoritățile religioase sunt în mod continuu o țintă în Orientul Mijlociu. Cifrele vorbesc de la sine. În ceea ce privește prezența creștinilor din Siria și Irak, numărul acestora a scăzut de la 1,25 milioane la 500.000, de la 1,4 milioane la sub 275.000, respectiv în Irak, în doar câțiva ani.

Persecutarea creștinilor a fost discutată în cadrul unei întâlniri recente organizate în Parlamentul European. Miercuri, 20 ianuarie, ECPM MEP dmnl Van Dalen a invitat Open Doors International (ODI) la Parlamentului European (PE). ODI este o organizație care a fost fondată în Olanda în urmă cu 60 de ani. Astăzi, ea activează în mai mult de 60 de țări cu birouri în 25 de țări. Această organizație apară creștinii persecutați din întreaga lume. Prin folosirea termenului „persecutarea creștinilor” înțelegem orice formă de ostilitate experimentată, ca rezultat al identificării unei persoane cu Isus Hristos. Persecuția afectează toate sferele vieții pornind de la viața de familie până la vieții la nivel național și de biserică. Ea poate lua două forme: persecuție fizică și materială și opresiune zilnică.

Deși persecuția creștinilor în Orientul Mijlociu este în creștere, există și multe alte domenii în care creștinii sunt persecutați. Primele 5 țări unde creștinii sunt persecuție sunt: Coreea de Nord, Irak, Eritreea, Afganistan și Siria. Locul cel mai dificil din lume pentru a fi creștin – Coreea de Nord – este o țară unde lagărele unde misionarii locali și străini din străinătate sunt persecutați sistematic. Creștinismul este cea mai persecutată din lume religie.

2015 va fi amintit ca anul care a fost cel mai violent an pentru creștinii din istoria modernă. Peste 7000 de creștini au fost uciși din motive legate de credință. În plus, în jur de 2400 de biserici au fost atacate sau deteriorate. Dar de ce a fost 2015 un an atât de dificil? Participanții la ședință au descris anul trecut, ca „anul de revărsare”. Mai mulți factori, cum ar fi creșterea fundamentalismul musulman și creșterea sa în activități teroriste, care prin urmare au cauzat probleme fără precedent pentru creștini, în special în Orientul Mijlociu și Asia. Țara în care am determinat cea mai puternica tendință de radicalizare este India. În această țară, în jur de 63 de milioane de creștini suferă de un naționalism religios în creștere și o creștere a extremismului hindus. Trebuie constatat că conversiile în Hinduism sunt, de asemenea, în creștere de multe ori cu acordul instituțiilor naționale.

Prin urmare, este timpul pentru instituțiile europene să devină mai activi în protecția minorităților religioase din întreaga lume și să recunoască persecutarea creștinilor. Condamnarea genocidului împotriva minorităților religioase a Daesh la votul din ziua de joi este doar primul pas. În plus, ar trebui să fie luate mai multe acțiuni pentru a evita și a preveni astfel de acte de genocid. În cele din urmă, ar trebui să se acorde mai multă atenție creștinilor persecutați în lume. Participanții de la audierea din 20 ianuarie au căzut de acord că PE ar trebui să crească presiunea peste țările unde creștinii sunt persecutați folosind (acolo unde este posibil) delegații sale în aceste țări. De asemenea ar trebui să se asigure că libertatea religioasă nu este discutată numai în cadrul Intergrupului privind Libertatea Religioasă și Credință și Intoleranță Religioasă. Dimpotrivă, aceasta ar trebui să fie făcută una din prioritățile de bază ale Parlamentului și a Uniunii Europene.

Leo Van Doesburg