Creștinul care lovește!

,,Lovește pământul!”, i-a spus Elisei unui rege. Regele l-a lovit de trei ori, ceea ce a dus la supărarea profetului: ,,trebuia să-l lovești de cinci sau șase ori…” 

10984984_690405247730554_1332499510825218017_nCând te apuci de lectura Vechiului Testament, vei observa fără nici un efort că este vorba de multă bătaie, chiar foarte multă bătaie. Ai impresia unui film de acțiune unde David este interpretat de mega-bătăiosul Chuck Norris (acum, pastor în Florida). Că s-au bătut, că s-au omorât, a fost treaba lor; Domnul Și-a dus la îndeplinire planul Lui, dar să revenim la noi; noi pe cine batem? Pe cine lovim? Sau noi trebuie să fim cuminți și să strigăm răgușit ,,fără violență!” 
Am o listă de bătut, și aș vrea să o împărtășim.

Trebuie să luptăm cu rutina, obișnuința și cu tot stratul gros de reflexe ce au intervenit între noi și Domnul. Orice viață are rutină, dar nu orice om e conștient de ea. Dacă m-aș privi de undeva de sus și mi-aș observa activitățile dintr-o săptămână, cred că m-aș plictisi de moarte. Trebuie să cerem Domnului iertare pentru că ne plictisim în biserică, în casă, în lume… și nu mai avem apetență pentru inedit și pentru experiențe noi cu El. Aici e lupta noastră, cu schemele mentale ale obișnuiței, cu „Goliații” plafonărilor care ne-au prins în ace ca pe niște insecte. 

Trebuie, apoi, să lovim împotriva păcatului. Ei, da știu că e vorbă mare, dar păcatul e păcat chiar dacă l-am evacuat din vocabularul curent. Poți păcătui mai ușor azi ca acum 20 de ani, e mult mai ușor azi să aluneci. Astăzi, eu văd pocăința mult mai grea decât în perioada când eram mic, într-un sat izolat, cu 300 de locuitori.

Lovește împotriva cârtirii, împotriva criticii fără efect bun. Da, nu mai trebuie să molfăim ranchiuna pe X, pe Y și pe toți pe care nu-i suportăm.

Lovește împotriva statului la televizor la emisiuni și filme care nu ne fac nici mai deștepți, nici mai pocăiți, ci numai paraziți de fotoliu. Trei palme ne-ar da apostolul Pavel pentru fiecare film văzut și pentru fiecare absență de la Adunarea Bisericii… of, deja mă și doare obrazul…

Lovește în rău, în rele, în prostii, în tânguiri, în risipe, în obrăznicii, în plictiseli, în zgârceli, în îmbuibări, în stres… dar, niciodată în oameni, în frați și surori, în jertfa scumpă a Domnului Isus.

Pastor Vasi Duma

Sursa: NewsnetCreștin