CRESTINUL IN RELATIA CU INVATURA SI EDUCATIA

catalin vasileIn cartea profetului Daniel chiar in primul capitol se vorbeste despre niste robi in Babilon, patru tineri dintre copiii lui Iuda: Daniel, Hanania, Mişael şi Azaria. Despre ei se spune:

“nişte tineri fără vreun cusur trupesc, frumoşi la chip, înzestraţi cu înţelepciune în orice ramură a ştiinţei, cu minte ageră şi pricepere, în stare să slujească în casa împăratului şi pe care să-i înveţe scrierea şi limba haldeenilor” Daniel 1:4

Regele Solomon spunea:

“Primiţi mai degrabă învăţăturile mele decât argintul şi mai degrabă ştiinţa decât aurul scump” Proverbele 8:10

Apostolul Pavel era un erudit de prima clasa, un om cu o educatie inalta, el însuşi spunându-ne că a studiat la picioarele lui Gamaliel, cel mai renumit învăţat evreu al acelor vremuri. Fapte 22:3

In calitate de crestini, urmasi ai Domnului Cristos cum ar trebui sa fim in relatia cu educatia, scoala, invatatura ? Asa cum am aratat si in exemplele de mai sus, cel ce este copil de Dumnezeu iubeste stiinta, este cap si nu coada si este un exemplu de urmat inclusiv in educatie.

Toti crestinii ar trebui sa-si trimita copiii la scoala, sa-i indemne sa studieze, sa dobandeasca cunostinte care sa-i ajute in viata si sa devina niste adevarate modele pentru ce-i din jur purtand cu responsabilitate numele de crestin.

Să ne imprietenim cu  cărțile și lectura, să căutăm știința și învățătura și să iubim Cuvântul și el ne va schimba viețile!

Catalin Vasile