Cristos conduce Biserica, nu Covid 19

Pandemia de Covid 19 pune la grea încercare bisericile și conducerea acestora. Unele biserici au înțeles provocarea și merg înainte prin noua realitate, altele s-au blocat, iar unele au găsit rezolvarea, dau vina pe Covid 19.

Cum să dai vina pe Covid 19 când în cele mai multe biserici se practica și înainte distanțarea fizică la slujbele religioase, majoritatea fiind pe jumătate goale.

Cum să dai vina pe Covid 19 când înainte de asta unii lideri crestini erau blocați în discuții inutile de genul “câți îngeri stau pe un vârf de ac” sau altele și mai smintite.

Cum să dai vina pe Covid 19 când înainte de asta unii creștini au petrecut mai mult timp să-și bârfească frații decât să vorbească cu prietenii sau vecini despre mesajul mântuirii.

Cum să dai vina pe Covid 19 când unii prea spirituali și-au scuzat lenea și neimplicarea cu rugăciuni și așteptând ca Domnul să facă ceea ce ei n-au făcut, uitând că fără fapte credința este moartă.

Cum să dai vina pe Covid când de ani de zile nu ai făcut nimic pentru mântuirea celor pierduți, iar acum vrei ca Dumnezeu să facă minuni, să oprească virusul și să mântuiască toți oamenii într-o singură zi.

Pandemia de Covid 19 este cea mai mare provocare pentru bisericile din această generație. Dar nu Covid 19 conduce viața și slujirea bisericilor, ci Cristos. Pandemia nu ne poate schimba teologia, doar ne obligă să ne regândim metodologia.

Cine va înțelege provocarea acestor vremuri, va face ajustările necesare și va merge înainte cu încrederea că Dumnezeu este suveran și nimic nu se întâmplă fără voia Lui. Cine nu, se va bloca sau va rămâne cu scuzele.

Samy Tuțac