Cristos oferă rețeta pentru adevărata fericire…

IMG_3758În 2012, Adunarea Generală ONU a decretat ziua de 20 martie, Ziua internațională a fericirii. Secretarul general al ONU a afirmat:

“Căutarea fericirii se află în centrul eforturilor umane. Oamenii din întreaga lume aspiră la o viață fericită și împlinită, în armonie cu natura… Când acțiunile noastre sunt îndreptate spre binele comun, ne îmbogățim cu toții. Compasiunea aduce fericire și ne ajută în modelarea viitorului pe care îl dorim.”

Adesea, ni se pare că fericirea ne-o aduc lucrurile din jurul nostru, posesiunile, și nu ne dăm seama că acestea aduc momente trecătoare de mulțumire și multă trudă. Fericirea adevărată, de lungă durată, vine din interior, din suflet. Credința în Dumnezeu, împăcarea cu tine și orientarea eforturilor spre alții ne vor aduce întotdeauna fericirea.

Nu știu pentru câți sunt adevărate afirmațiile lui Isus Cristos din Evanghelia după Matei, capitolul 5, celebrele Fericiri, dar eu cred că acolo e rețeta pentru adevărata fericire! Blândețea, mila, bunătatea, modestia, grija pentru alții, sufletul curat, sunt cele care ne aduc fericirea în fiecare zi, chiar și în circumstanțele cele mai dificile!

Fiți fericiți, dragi prieteni!

Florica Cherecheș, deputat în Parlamentul României