CRUCIFICAREA DOMNULUI ISUS CRISTOS

IMG_1184Crucificarea a fost inventata de catre Persani in anul 300 i. Chr. si perfectata de catre romani in anul 100 i. Chr.

1. Este cea mai dureroasa moarte inventata vreodata de catre om, de acolo si termenul in limba engleza „excruciating”, care inseamna chinuitor, sfasietor.

2. In prima faza aceasta pedeapsa se aplica celor mai rai criminali de sex masculin. Iisus a refuzat vinul anestezic, care i-a fost oferit de catre soldatii romani, din cauza promisiunii sale date in Matei 26:29 „Iata va spun voua, ca nu voi bea din acest fruct al vinului pana in ziua in care il voi bea cu voi in imparatia Tatalui Meu”.

3. Lui Isus i-au fost trase hainele jos  de catre soldatii romani si a ramas complet dezbracat. Pslam 22.18 Imi vor sfasia hainele de pe mine si le vor imparti intre ei.

4. Crucificarea lui Isus a fost o moarte de o durere oribila,  inceata. Fiind tintuit pe cruce, Isus se afla intr-o pozitie anatomica imposibil de mentinut.

5. Genunchii lui Isus au fost indoiti la 45 de grade, a fost fortat sa isi mentina greutatea in muschii coapselor, ceea ce nu constituie o pozitie anatomica posibila de a te mentine cateva minute fara junghiuri severe in muschii coapselor.

6. Greutatea lui Isus se afla acum in picioarele, prin care trecea un piron. In timp ce forta muschilor madularelor slabea, greutatea corpului sau era nevoita sa se transfere in incheieturi, in maini si in umeri.

7. In cateva minute dupa crucificare, umerii lui Iisus s-au dislocat. Cateva minute mai tarziu coatele si incheieturile s-au dislocat automat.

8. Rezultatul mebrelor superioare dislocate,  a survenit din faptul ca mainile erau mai lungi cu 22 cm cum s -a vazut si din urmele giulgiului.

9. In legatura cu acest aspect, s-a indeplinit profetia din psalmul 22:14 „Sunt intins ca apa si toate oasele mele sunt in afara locurilor lor”.

10. Dupe ce i s-au dislocat incheieturile, umerii, coatele , greutatea corpului sau asupra membrelor superioare au cauzat tractiunea fortelor asupra pectoralilor (Pectoralis Major) si a peretelui pieptului.

11. Aceste forte de tractiune au cauzat ca cosul coastelor sa fie impins in sus si afara, intr-un stadiu foarte nenatural. Peretele pieptului se afla in permanenta intr-o pozitie de maxima inspiratie respiratorie. Pentru a expira, Isus trebuia din punct devedere fiziologic sa isi forteze intregul corp.

12. Pentru a expira, Isus trebuia pur si simplu sa se apese pe pironul din picioare, pentru a-Si ridica corpul si a permite cosului pieptului sa se miste in jos si inauntru, pentru a expira aerul din plamani.

13. Plamanii Lui se aflau intr-o pozitie de repaus, de constanta maxima inspiratie. Crucifcarea constituie o catastrofa medicala.

14. Problema era ca Isus nu putea sa se impinga cu usurinta pe piroanele aflate in picioarele sale, pentru ca muschii picioarelor sale, indoite la 45 de grade, erau extrem de obositi, cu junghiuri severe si intr-o pozitie anatomica compromisa.

15. Spre deosebire de toate filmele hollywoodiene despre crucificare, victima a fost extrem de activa. Victima a fost fortata sa se miste in sus si in josul crucii, pe o distanta de 30 de cm.

16. Procesul respirarii cauza dureri groaznice mixate cu teroarea permanenta a asfixierii.

17. Dupa scurgerea celor 6 ore de crucificare, Iisus era din ce in ce mai neputincios in a-Si mentine greutatea pe picioare, in maini si muschii membrelor superioare si inferioare erau deja foarte extenuati. S-a accentuat dislocarea incheieturilor la maini, picioare, umeri, coate si respiratia devena din ce in ce mai dificila, deoarece necesita ridicarea in permanenta a cosului pieptului. Dupa cateva minute de la crucificare Isus devenise deja dispnoeic, adica nu mai primea aer usor.

18. Miscarile in sus si in jos pe cruce pentru a respira, provocau dureri groaznice in incheieturi, picioare, coate, umeri.

19. Miscarile incepusera sa scada din momentul in care Isus devenise tot mai extenuat, dar teroarea mortii iminenete prin asfixiere il fortau sa  se chinuie sa respire mai departe.

20. Muschii inferiori au dezvoltat niste junghiuri groaznice de la efortul de a impinge picioarele in jos, de a-si ridica ocrpul pentru a putea expira, intr-o pozitie anatomic compromisa.

21. Durerea din nervii mediani strapunsi in incheieturi, exploda in fiecare moment. 22.Iisus era acoperit de sange si transpiratie.

23. Sangele era un rezultat al biciuirilor si transpiratia datorata eforturilor groaznice de a respira prin plamani. Pe langa asta mai era si complet dezbracat si evreii si masele din ambele parti il injurau, batjocoreau si radeau de el. Mama lui Isus era si ea acolo si trebuia sa indure toate astea.

24. Din punct devedere fiziologic corpul lui Isus trecea printr-o serie de evenimente catastrofale si terminale.

25. Pentru ca Isus nu putea sa isi mentina o ventilatie corecta a plamanilor, se afla acum intr-o stare de hipoventilare.

26. Nivelul de oxigen incepea sa scada si a dezvoltat hipoxie (nivel scazut de oxigen in sange). Pe langa  asta datorita respiratiei restrictionate dioxidul de carbon din sange incepea sa creasca CO2, o conditie numita Hypercapnie.

27. Cresterea nivelului de CO2 a stimulat ca inima sa bata mai rapid pentru a creste transfuzia de oxigen si inlaturarea CO2-ului.

28. Centrul respirator din creierul lui Isus trimitea mesaje urgente catre plamani sa respire mai rapid si Iisus a inceput sa gafaie.

29. Reflexele fiziologice ale lui Isus il indemnau sa respire mai adanc si involuntar se misca mai repede pe cruce, in ciuda durerilor groaznice.

30. Oricum, din cauza crucificarii si oboselii, nu mai era in stare sa produca oxigen, pentru corpul Sau.

31. Hipoxia (prea putin oxigen) si  Hypercania (prea mult CO2) au cauzat inimii sa bata din ce in ce mai tare, astfel ca Isus a dezvoltat tahicardie.

32. Inima lui Isus batea tot mai tare, pulsul sau masura probabil 220 de batai pe minut.

33. Isus nu bause nimic in ultimile 15 ore, cu o zi inainte de la 6 dupa-masa, plus ca mai indurase si o biciuire care era sa ii fie fatala.

34. Sangera din tot corpul de la biciurie, de la coroana de spini, de la cuiele din incheieturi, picioare si maini, de la batai si cazaturi.

35. Isus era foarte dehidratat si tensiunea Sa scazuse probabil alarmant.

36. Tensiunea Sa masura probabil 80/50.

37. Socul de gradul I a fost Hypovolaemia (volum scazut de sange), Tahicardie (bataie a inimii excesiv de rapida), Tachypnoea (respiratie rapida) si Hiperhidroza (transpiratie abundenta).

38. Pe la amiaza inima lui Isus incepea sa slabeasca.

39. Plamanii lui Isus incepeau sa se umple cu edema pulmonara.

40. Aceasta servea doar sa ii exacerbeze respiratia, care era compromisa sever.

41. Isus  se afla deja in insuficienta cardiaca si insuficienta respiratorie.

42. Isus zicea „Mi-e sete”, datorita faptului ca, corpul sau pierduse toate lichidele.

43. Isus se afla acum in nevoie disperata de transfuzie de sange si plasma pentru a mai putea fi slavat.

44. Isus nu mai putea respira si se sufoca de moarte.

45. La acest stadiu Isus dezvoltase deja Hameopericardium.

46. Plasma si sangele se adunsarea deja in jurul inimii, stare numita Pericardie.

47. Acest fluid a cauzat asa numita Temponada Cardiaca, care nu mai permitea inimii sa bata cum trebuie.

48. Datorita eforturilor fiziologice ale inimii si a starii de Haemopericardie, Isus probabil a suferit de Ruptura Cardiaca. Aceasta este cauza mortii sale, cea mai probabila.

49. Pentru a incetini procesul mortii, soldatii romani au pus o bucatica de lemn pe cruce, ca un scaunel, care ii permitea lui Isus sa isi sprijine greutatea pe fund.

50. Efectul acesteia constituia ca un crucificat sa poata trai 9 zile pe cruce.

51. Cand romanii vroiau sa accelereze moartea crucificatului, ii rupeau picioarele victimei, cauzand moartea prin sufocare intr-un interval de doar cateva minute. Aceasta procedura se numea Crucifragrum.

52. La ora trei dupa masa Isus a rostit „tetelastai”, insemnand „S-a sfârșit”. In minutul acela si-a dat sufletul si a murit.

53. Cand soldatii au venit al Isus sa ii  rupa picioarele, acesta era deja mort. Niciun os nu i-a fost rupt in conformitate cu profetia.

54. Isus a murit prin crucificare, cea mai groaznica tortura inventata vreodata.

55. Isus a murit astfel, ca oamenii normali, ca mine si ca tine sa poata merge in rai. Dr. Truman C. Davis

Sursa: http://www.thecollectiveint.com/2013/04/the-anatomical-and-physiological.html?m=1

 IMG_1184