Cugetare despre ipocrizie…

„Cu gura lui, omul ipocrit îl nimiceşte pe aproapele lui.” „Cel cu inimă prefăcută nu găseşte fericirea.”

IMG_3727Sunt doua proverbe scrise de cel mai intelept om de pe pamant: Imparatul Solomon!

Nu inteleg ipocrizia … nu o accept, ba mai mult, o condamn! Mai inainte de a o condamna eu, o condamna Dumnezeu! Omule, daca ai ceva de spus, Spune ! Dar spune-mi mie, nu altuia !

Mereu m-am ferit de oameni ipocriti … si o sa ma feresc pana la capat! Insa sunt constienta de faptul ca traiesc printre tot felul de oameni …si ipocrizia unora, nu ma ocoleste, nu m-a ocolit niciodata! Prea putini sunt cei ce ajung sa ma cunoasca ca om, sa-mi cunoasca inima! Stiu sa-mi aleg oamenii de langa mine, si sa pastrez distanta fata de cei ce nu ma cunosc cu adevarat si nu merita sa ma cunoasca! Sa-ti gasesti fericirea prin vorbirea de rau a aproapelui…mai ales cunoscandu-l doar superficial, e o problema! O problema mare, numita – Frustrare, sora cu Invidia! Nu ma vad asa speciala incat sa fac pe cineva invidios…dar vad ca reusesc cu brio! Si inchei frumos…desigur printr-un verset biblic din Luca 16:15 :”Isus le-a zis: Voi căutaţi să vă arătaţi neprihăniţi înaintea oamenilor, dar Dumnezeu vă cunoaşte inimile; pentru că ce este înălţat între oameni, este o urâciune înaintea lui Dumnezeu.”

Făţărnicia noastră nu-L înşeală pe Dumnezeu. Pe mine ma poti insela usor… dar pe El, niciodata. Cand lovesti in mine, in mod direct lovesti in El.

Marilena Mihăilescu, studentă Universitatea de Vest