CUM SĂ-L TRIMITEM PE DIAVOLUL ÎN ȘOMAJ TEHNIC…?

samy-tutac2Am vazut zilele trecute apelul disperat al unor tineri:”În timp ce pastorii noștri se ocupă doar de bătrâni ca nu cumva aceștia să se deprindă cu drogurile, prostituția sau alcoolul, diavolul, foarte inteligent, a abandonat bătrânii și face ravagii în rândul tinerilor din Biserici.” Știu că pentru unii tinerii nu contează (mai ales că nici nu votează) prea mult, dar vă asigur că ei își doresc să se știe utili. Implicați-i în slujire altfel îi va implica Diavolul în proiectele lui:

“Hoțul nu vine decât ca să fure, să înjunghie și să distrugă.” (‭‭Ioan‬ ‭10:10‬ ‭NTR‬‬)

Dați-le responsabilități, dați-le lucrări importante, mergeți împreună cu ei la evanghelizare, în tabere, în misiuni pe termen scurt, în proiecte sociale. Dați jos cravata, sacoul si pantalonii la dungă și îmbrăcați o pereche de blugi și-un tricou, sau chiar niște pantaloni scurți pe căldurile astea, și mergeți cu ei. Rugați-vă cu ei, încurajați-i din Scripturi. Sunt importanți și ei, chiar dacă nu vin, deocamdată, la adunările generale ale Bisericii. Am fost cu ei la Negrești în Vaslui, am fost cu ei la Comanda în Mehedinți, i-am vazut cum lucrează, cu ce pasiune. Îi văd ce fac acum în Bihor, abia aștept să fiu din nou cu ei la Sasca Montană, la Brădățel sau la Vadul lui Vodă.

Implicați tinerii în slujire, dar mai ales iubiți-i și veți vedea ce poate face Dumnezeu în ei și prin ei. Și Diavolul va intra în șomaj tehnic. Când va aduce Domnul trezirea, cu ei va începe…cârcotașii și bârfitorii de profesie, sunt prea ocupați cu lucrările Diavolului.

Pastor Samy Tuțac