Cum să ne raportăm la conducătorii noștrii în pragul Centenarului Marii Uniri?

Mulți dintre noi, creștinii practicanți, suntem profund diferiți de cei care se află la conducerea țării noastre și asta ar fi fost situația, rațional vorbind, indiferent cine ar fi fost la conducere. Asta înseamnă că noi cu toţii ar trebui să privim conducerea țării noastre ca ceva important pentru ţara noastră, însă nu decisiv pentru universul nostru.

Este trist că o bună parte a creștinilor din România își ascund lipsa implicării în comunitate și asumarea unor responsabilități civice în spatele unui limbaj pseudo-spiritual și al unor populisme religioase ieftine. În realitate la mijloc este lipsa de educație biblică, o teamă nejustificată și o înțelegere greșită a ceea ce înseamnă “sarea pământului” și “lumina lumii”.

Dacă dorim binele națiunii noastre noi trebuie să ne rugăm pentru liderii politici ca ei să conducă țara noastră cu înțelepciune și dreptate. De asemenea, trebuie să menținem o claritate profetică care este dispusă să îndemne la pocăință tot ceea ce este nedrept și împotriva lui Cristos.

La 100 de ani de la Marea Unire, dacă dorim și în generația noastră conducători buni și responsabili, este bine să ne rugăm ca Dumnezeu să binecuvânteze România cu o conducere cu teamă de El, cu dragoste față de oameni și cu respect pentru dreptate și adevăr. 

Samy Tuțac