CUM VA ARĂTA BISERICA IN 10 ANI?

cum va arataCât de numeros este segmentul tineret în bisericile noastre? Cât de eficient se lucrează cu şcoala duminicală a copiilor? Dacă aceste două ramuri ale bisericii nu sunt dezvoltate, atunci oare cum va arăta biserica în 10 ani? Aceste întrebări sunt aşternute pe hârtie după întâlniri şi conferinţe avute cu unii păstori, lideri de tineret, prezbiteri şi diaconi din bisericile din ţară. Astăzi ce mai înţelegem prin “evanghelizare” şi cât de ancorată în realitate este ea?

Implicarea în zona socială este o punte atât de necesară astăzi. Aici avem exemplu Mântuitorului: “Când s-a înserat, ucenicii s-au apropiat de El şi I-au zis: „Locul acesta este pustiu, şi vremea iată că a trecut; dă drumul noroadelor să se ducă prin sate să-şi cumpere de mâncare.”„N-au nevoie să plece”, le-a răspuns Isus, „daţi-le voi să mănânce.”Dar ei I-au zis: „N-avem aici decât cinci pâini şi doi peşti.”Şi El le-a zis: „Aduceţi-i aici la Mine.”(Matei 14.1s-18)

Implicarea în zona educativă este o altă ocazie de a interacţiona. Dovezile eficienţei investirii în aceast segment sunt gradiniţele, şcolile şi liceele deschise sub coordonarea bisericilor noastre în mai multe oraşe ale ţării. Amintim de Bucureşti, Cluj-Napoca, Sibiu, Arad, Reşiţa şi lista continuă. Dar unele adunări care încă nu au puterea financiară pentru a ridica aşa ceva, se pot orienta spre activităţi educative realizate în weekend, într-o săptămână sau în vacanţe.

Desigur, Biserica va dăinui! Biserica, Mireasa Domnului, se pregăteşte pentru Revenirea Domnului Isus! Important este cum? Provocarea este valabilă pentru toţi credincioşii, indiferent de vărstă şi pregătire. Sunt anumite confesiuni creştine care déjà clădirile lor sunt muzee. În Anglia situaţia este tragică, de accea doar amintesc. Să ne amintim câţi credincioşi erau la predicile lui Charles Spurgeon şi câţi sunt azi?

Cum va arăta biserica în 10 ani depinde de implicarea fiecăruia dintre noi, pentru că la aceasta ne cheamă Domnul Dumnezeu.

Cătălin Dupu