DACĂ AM DECIDE CĂ NU EXISTĂ RAI ȘI IAD…?

samy-tutac2Dacă într-o bună zi s-ar întâlni toți teologii din România și s-ar decide că nu există rai și iad? Oare câți ar mai rămâne prin bisericile noastre după aceea? Câți ar renunța imediat? Câți ar argumenta că nu mai are nici un rost să mergem la Biserică daca nu există rai si iad? Câți ar fi dintre cei care au venit doar pentru propriile interese? Câți au venit doar ca să fie vindecați, să scape de iad, să meargă în rai? Să fie foarte clar, iadul și raiul există, iar cei care doresc să scape de iad și să ajungă în rai trebuie să vină la Cristos.

Dar dacă venim la El doar ca să scăpăm de iad, am venit pentru prea puțin. Este adevărat că Isus Cristos este Mântuitorul nostru, Vindecătorul nostru, dar El este și Stăpânul nostru. El este mai mult decât un Mântuitor. El este Domnul nostru pe care trebuie să-L urmăm cu dragoste și-L ascultăm în tot ce ne spune. Este adevărat că El a murit în locul nostru și ne-a promis că ne va duce în cer, dar la fel de adevărat este faptul că El a venit ca să aducă cerul în noi. Nu degeaba ne-a învățat să ne rugăm:

“Tatăl nostru, Care ești în ceruri, sfințească-se Numele Tău, vie Împărăția Ta, facă-se voia Ta, precum în cer, așa și pe pământ!” (‭‭Matei‬ ‭6:9-10‬ ‭NTR‬‬)

Când înțelegi creștinismul, nu doar ca pe o religie care te scapă de iad și te duce în cer, ci ca pe o relație personală cu Cristos (dar și comunitară, cu Biserica Lui), atunci găsești resurse, prin Duhul Sfânt, să trăiești viața de creștin de dragul lui Cristos, a Bisericii Lui și pentru gloria lui Dumnezeu. Atunci poți spune ca și Pavel:

“Căci pentru mine a trăi este Cristos, iar a muri este un câștig.” (‭‭Filipeni‬ ‭1:21‬ ‭NTR‬‬)

Doar pentru a scăpa de iad și pentru a ajunge în rai este prea puțin…

Pastor Samy Tuțac