DACĂ EȘTI CREȘTIN RESPONSABIL, NU POȚI SĂ NU VOTEZI…

samy-tutac2S-a dat startul campaniei pentru alegerile parlamentare din 11 Decembrie, iar unii creștini dezamagiți de clasa politică se întreabă ce-i de făcut. În calitate de creștini noi ne-am atașat de Crisos nu de vreun partid politic sau ideologie. Și totuși este responsabilitatea noastră să votăm atât la alegerile locale cât și la cele parlamentare sau prezidențiale. Mulți creștini refuză să-și exercite dreptul și responsabilitatea de a vota pentru că nici un partid politic nu are pe liste candidații perfecți. Și atunci de ce să mergem la vot? 

Mai întâi pentru că încă avem acest privilegiu. Într-o bună zi s-ar putea să nu-l mai avem. Apoi, unii candidați și unele partide promovează poziții și politici care sunt mai compatibile cu etica și morala creștină, cu libertatea individuală, religioasă și politică. În ultimul rând pentru că alții promovează poziții și politici care sunt mai puțin compatibile cu etica și morala creștină, cu libertatea individuală, religioasă și politică. Votați pentru cine doriți, dar VOTAȚI!

Poziționându-ne în afara alegerilor și așteptând candidații perfecți este inutil și deosebit de grav pentru că vor vota alții pentru noi. Și nu uitați, în România se întâmplă și minuni…o dată la patru ani și morții, pe alocuri, votează. Mulțumim lui Dumnezeu că, prin grația lui Lui, trăim într-o țară care încă permite tuturor cetățenilor săi, inclusiv creștini, să aibă un rol în alegerea conducerii lor. Nu acceptați și nu credeți mesajele care îndeamnă la pasivitate. Nu renunțați la acest privilegiu și nu lăsați pe alții să decidă în locul vostru.

Nu trebuie să fiți de acord cu mine, dar ar trebui să fiți de acord că cetățenii români creștini au atât dreptul, cât și responsabilitatea să participe activ în acest proces al alegerilor pe care, până la urmă, Dumnezeu îl ține în siguranță, în mâinile Sale. Dar ca și în cazul rugăciunii, El vrea și așteptă ca noi să ne implicăm. Dumnezeu să vă binecuvinteze! Dumnezeu să binecuvânteze România!

Samy Tuțac