Dani Dancea: Moartea fulgerătoare a unui jurnalist TVR. Ultimul reportaj, încă nedifuzat: mărturiile dramatice ale românului din Norvegia rămas fără cei cinci copii

IMG_3150Realizator în cadrul emisiunii Universul Credinţei de la TVR, o voce a creştinilor evanghelici din România şi tată a şase copii, jurnalistul Cristian Ţepeş a fost zilele trecute în Norvegia unde a documentat un reportaj despre familia românului Marius Bodnariu, rămas fără cei cinci copii luaţi de autorităţi. Cristi Ţepeş nu a mai apucat să finalizeze reportajul: a murit în drum spre o întâlnire cu familia reunită la Iaşi.

Cazul lui Ruth şi Marius Bodnariu, familia mixtă româno – norvegiană rămasă fără cei cinci copii luaţi de autorităţile norvegiene, a făcut înconjurul României. „Adevărul” a relatat acest caz în care românului i-au fost luaţi toţi cei cinci copii, dintre care cel mai mic un bebeluş de trei luni. Condiţiile în care s-a realizat preluarea copiilor din familia Bodnariu sunt încă neelucidate. Pe de o parte sunt acuzaţiile autorităţilor norvegiene, care susţin că au intervenit pentru a-i proteja pe copii, existând date că asupra copiilor sunt exercitate corecţii fizice, iar pe de altă parte, părinţii spun că i-au disciplinat pe copii cu toată dragostea, aplicându-le inclusiv corecţii fizice, dar fără a-i abuza pe copii, neexistând de altfel nicio urmă de violenţă fizică. Mai mult decât atât, părinţii spun că autorităţile norvegiene au comis mai multe abuzuri în momentul în care au preluat copiii, asistenţii sociali spunându-i mamei că îşi poate primi copiii dacă depune mărturie împotriva soţului.

Autorităţile norvegiene au fost sesizate cu un posibil caz de abuz asupra copiilor din familia Bodnariu de directoarea şcolii la care învaţă fetele lui Marius şi Ruth Bodnariu, iar la întocmirea profilului familiei directoarea a precizat (fără a face acest lucru acuzator) şi faptul că părinţii sunt „foarte creştini”. La rândul său tată a şase copii, realizatorul TVR Cristi Ţepeş a pornit pe urma acestei poveşti, mergând în Norvegia pentru documentarea unui reportaj despre cazul familiei Bodnariu.

Citeste mai mult: adev.ro/nzebhy