Dăruiește viață pentru Markus

markus-buzilă„Minunea lui Dumnezeu”. Aşa îl caracterizează Narcisa pe fiul său Markus, născut la doar 25 de săptămâni şi 730 de grame. Băieţelul din Bocşa, judeţul Caraş-Severin a mai avut un frate geamăn, care a pierdut lupta cu viaţa la doar opt zile. Markus a supravieţuit, însă, în mod miraculos. A ajuns la un an şi trei luni, dar pentru a-şi vedea mama are nevoie de o operaţie care se poate face doar în SUA, iar părinţii nu dispun de banii necesari.

„Markus şi fratele lui Lukas au venit pe lume mult prea devreme. Ei s-au născut la 25 de săptămâni într-o familie care i-a aşteptat cu multă dragoste, ei apărând în viaţa noastră la o diferenţă de aproximativ 18 ani faţă de sora lor mai mare”, povesteşte Narcisa Buzilă, mama copilului. Medicii nu i-au putut explica femeii motivul naşterii premature. Narcisa Buzilă povesteşe că sarcina a decus normal, până pe la cinci luni. „Sarcina a fost una controlată regulat din două în două săptămâni, până când, la ultimul control, adică pe la 5 luni, medicul a spus că sarcina mergea mult prea bine, copiii puneau foarte repede în greutate şi s-ar putea ca gemenii săă se nască mai devreme. Nimeni nu s-a aşteptat, însă, să se nască chiar atât de repede, adica la 6 luni”, a mai povestit Narcisa Buzilă.

markus-buzilă

Potrivit femeii, Lukas şi Markus s-au născut cu o greutate de 750, respectiv 730 de grame, primind nota 3 la naştere şi şanse mici de supravieţuire. Lukas s-a stins din viaţă după opt zile de la naştere, dar Markus a reuşit să supravieţuiască, uimindu-i pe medici. „Markus a devenit un învingător în lupta pentru supravieţuire pe care a purtat-o timp de două luni la Maternitatea Bega. Ulterior a fost transferat la Spitalul de Copiii Louis Ţurcanu, unde două luni şi jumătate a stat intubat şi a mâncat cu gavaj. În total a stat prin spitale timp de patru luni jumătate. În aceeaşi perioadă el a suferit o operaţie cu laser la ochişori, s-a chinuit cu o hernie (inghinală) şi cu o grea recuperare. După externare a fost operat de hernie dar doar pe partea stângă, cu partea dreaptă chinuindu-se şi în prezent”, a mai arătat mama copilului.

„Markus este un luptător. El luptă pentru a putea fi un copil normal, deşi şansele lui la naştere au fost minime, aproape nule din partea medicilor. Din partea lui Dumnezeu a avut şanse 100%. În fiecare zi el ne dă o lecţie de viaţă şi ne arată puterea lui Dumnezeu” – Narcisa Buzilă, mama lui Markus.

Potrivit Narcisei Buzilă, deşi nu vede, Markus are reacţii la lumină, creierul transmiţând comenzi ochilor doar în prezenţa luminii. Băieţelul a fost controlat în Italia de un renumit medic american, Antonio Capone Jr., care le-a dat speranţe părinţilor, spunându-le că băieţelul poate ajunge să vadă în proporţie de 50-60 la sută în urma operaţiei care se poate face doar în SUA. Intervenţia chirurgicală ar trebui să se facă în cursul lunii ianuarie 2016, dar părinţii nu dispun de banii necesari operaţiei. „Costurile operaţiei sunt foarte mari, ajungând doar operaţia la suma de 33.000 de dolari, fără tratament, transport, cazare. Cu toate aceastea suma ar ajunge la 36-38000 dolari”, a spus Narcisa Buzilă.

Cei care vor să îl ajute pe Markus o pot face donând orice sumă de bani în conturile deschise la BRD:

  • RO37BRDE110SV39371921100. Ron
  • RO79BRDE110SV39372051100. Euro

Mama băieţelului poate fi contactată la numărul de telefon: 0745269341

Dani Dancea