De ce susțin Baptiștii Referendumul pentru căsătorie?

Pentru credincioșii baptiști este fundamental faptul că Biblia aşează căsătoria în centrul existenţei umane. După ce Dumnezeu i-a făcut parte bărbătească şi parte femeiască şi i-a adus împreună, le-a spus: “creşteţi, înmulţiţi-vă, umpleţi pământul şi stăpâniţi-l”. Noi credem că fiecare căsătorie, fiecare familie trebuie să fie o imagine frumoasă a Împărăţiei lui Dumnezeu, un colț de rai unde să domnească dragostea, armonia și pacea.

Din păcate, direcția în care merge societatea ne face să ne întrebăm dacă nu cumva este posibil ca în următorii ani, sau zeci de ani, Biserica să fie ultima comunitate de pe pământ care să ştie cu adevărat ce este căsătoria. Tot mai mult astăzi se redefineşte ce înseamnă căsătoria, ce înseamnă familia, ignorându-se învățătura Bibliei și valorile creștine fundamentale. Ar fi absurd să nu susținem inițiativa revizuirii articolului 48 din Constituția României care și-a propus un singur lucru, și anume clarificarea faptului că “familia este întemeiată pe căsătoria liber consimțită între un bărbat și o femeie”.

Credincioșii baptiști susțin ca ceea ce este deja lege în România să fie pus în Constituție, în așa fel încât Constituția, fiind legea supremă, să protejeze această instituție de bază a societății împotriva judecătorilor activiști care ar putea să schimbe această definiție, împotriva organizațiilor și politicienilor care ar dori să schimbe legea. Experiențele de tipul “Noaptea ca hoții” ne-au demonstrat că în România legile pot fi schimbate oricând de niște politicieni corupți și iresponsabili.

Când căsătoria este protejată în Constituție, atunci familia este cu adevărat protejată. Când nu este protejată în Constituție, așa cum nu a fost în America sau în unele state europene, atunci familia este într-un mare pericol. Când căsătoriile homosexuale sunt legalizate familia normală nu mai este protejată, iar unele din libertățile fundamentale, păstrate cu sfințenie de baptiși, cum ar fi: libertatea de conștiință, libertatea de exprimare și libertatea religioasă, sunt în pericol.

Pe de altă parte, dacă familia este protejată, atunci cei care decid să trăiască un stil de viață oarecare nu au motive să se îngrijoreze. Această inițiativă nu are legătură cu ce fac oamenii în casa lor, în împrejurările lor intime, cu cine se asociază, ce stil de viață trăiesc. Niciunul dintre aceste lucruri nu este pus în inițiativa de revizuire. Căsătoriile anormale sunt ilegale în România și nimeni nu folosește această ilegalitate pentru a intra în dormitorul homosexualilor, pentru a-i aresta sau a-i persecuta pentru ceea ce fac ei. Nu există un astfel de caz în România. Baptiștii, fiind ei înșiși minoritari, vor lupta întotdeauna pentru dreptate, libertate și democrație, dar se vor opune legalizării păcatului și fărădelegii.

Faptul că definiția din lege va fi pusă și în Constituție nu va înarma pe nimeni cu nimic în plus pentru a conduce o cruciadă împotriva homosexualilor. Este un argument lipsit de orice bază în realitate și în logică. În plus, noi credem că Biblia ne învață să îi iubim pe homosexuali mai mult decât iubesc homosexualii homosexualitatea. Noi știm că orice păcătos îşi iubeste păcatul, dar Biserica trebuie să-i iubească pe păcătoşi mai mult decât iubesc păcătoşii păcătoşenia. Aşa ne-a iubit Cristos pe noi şi noi trebuie să ne iubim unii pe alţii şi să iubim pe alţi păcătoşi aşa cum ne-a iubit Cristos pe noi. Cu cât mizeria morală este mai mare cu atât va trebui să ne păstrăm calmul şi să arătăm tot mai mult dragostea lui Dumnezeu. 

Samy Tuțac