DE CE TOȚI IUBITORII DE LIBERTATE AR TREBUI SĂ VOTEZE LA REFERENDUM?

Iubesc libertatea și o consider unul din cele mai mari daruri date de Dumnezeu oamenilor. Cred că libertatea, corect înțeleasă și apreciată, judicios folosită în slujba a tot ce este nobil și frumos, poate aduce bunăstare, prosperitate și binecuvântare peste o întreaga națiune.

Urăsc constrângerile și impunerile care răpesc oamenilor libertatea și dreptul la propria lor opțiune din partea celor care cred că știu mai bine sau gândesc superior celorlalți. Am crescut în comunism și nu îmi doresc ca România să se întoarcă la ceva similar.

Pentru că una din mizele principale ale referendumului legat de familie din 6,7 Octombrie este libertatea, mă voi duce la vot. Acelor care clamează drepturile și libertățile lor, considerând că sunt legate de propria identitate, le voi răspunde că și eu am drepturi și libertăți care mă definesc, pe care le consider sacrosante și deaceea, nu vreau ca ele să îmi fie luate sau amenințate.

Bunăoară, libertatea de conștiință sau liberatatea de a crede și a mă închina potrivit cu ceea ce îmi dictează conștiința. Ca și credincios baptist, nu pot uita ușor sau ignora prețul plătit de înaintașii mei pentru acest drept fundamental care mă definește ca și creștin. Într-o vreme a istoriei când însuși conceptul de libetatate religioasă era de neconceput în societățile europene, a fost meritul baptiștilor și al protestanților separatiști care au luptat din răsputeri pentru ca dreptul lor și al altora de a crede cum le dictează conștința să fie înscris astăzi în constituțiile celor mai cunoscute state democratice. Thomas Helwys, un baptist, a amintit puternicului rege Henric al VIII-lea că el nu are juridsicție asupra conștiințelor supușilor lui, ci numai Dumnezeu o are.

Același apel îl facem și astăzi în numele libertății de conștiință. Dorim să trăim într-o societate liberă de presiunile sexo-marxismului cultural care caută să impună propiile norme unei întregi societăți și să sfideze normalitatea și bunul simț. Nu cred că acest referendum va conduce România înspre un nou Ev Mediu, ci mai degrabă, spre o societate în care copiii noștri nu vor fi obligați să înghită agenda îndoctrinării în ideologia de gen del o vârstă fragedă sau să asiste la paradele rușionoase care se organizează în alte părți (progresiste) ale Europei și lumii de azi. Reușita acestui referendum ne poate însă apropia mai mult de binecuvântarea lui Dumnezeu de care avem nevoie cu toții dacă dorim un viitor pentru noi și națiunea noastră.

Succesul acestui referendum nu va afecta cu nimic libertatea lor, dar un eventual eșec al acestui demers democratic va conduce la limitarea libertății de conștiință a multor creștini iubitori de libertate. Deci, DA- voi merge la vot la referedumul din 6-7 Octombrie pentru că iubesc libertatea. Libertatea de a mă închina lui Dumnezeu și a-L sluji potrivit cu ce îmi dictează conștiința proprie. Nu lezez cu asta libertatea nimănui, dar nici nu-mi place ca a mea să fie lezată în numele unor pretinse drepturi care nu sunt decât niște opțiuni de care fiecare va răspunde în fața Creatorului său. Dacă iubești libertatea autentică, vino la vot pe 6 sau 7 Octombrie!

Marius Birgean