Defăimători și defăimați/șarpe și Creator

valentin fatCine este tatăl tuturor defăimătorilor, calomniatorilor și denigratorilor din toate timpurile? Genesa 3 ne oferă răspunsul: șarpele cel vechi, diavolul! Asistăm în acest capitol la ispitirea primilor oameni. Cum va reuși șarpele să îi facă să cadă, să calce în picioare și să nesocotească porunca Făcătorului lor? Denigrându-l.

În cadrul dialogului pe care îl inițiază, șarpele Îl portretizează pe Creator ca un veritabil ucigător al bucuriei. Ca unul care, rău intenționat, îl privează pe om de anumite bucurii și privilegii. Odată ce caracterul Creatorului a fost subminat, Cuvântul Său a fost călcat în picioare.

De prisos să mai amintesc că aceeași strategie, diavolul o folosește cu succes și azi. Azi nu îl mai folosește pe șarpe, ci adeseori, pe…”frați.” Trist este, peste măsură de trist chiar, să vezi că e plin netul de ”frați” care s-au specializat în aruncarea cu noroi. Dacă nu există noroi, acesta poate fi produs la cererea clientului. Nici nu trebuie să ai țintă prea bună: noroiul e ușor de produs, iar numărul de aruncări la țintă nu este limitat ca la jocurile serioase. Eșecul unui astfel de demers este practic imposibil.

Iată câteva aspecte pe care nu ar trebui să le uităm:

Cei care denigrează, se încolonează, fie că recunosc, fie că nu, în spatele celui care a inventat și înregistrat practica și care continuă să o folosească. (vezi Iov, cartea profetului Zaharia etc.)

Următoarele două vin de la Ravi Zacharias și le citez aproximativ. Spune el că atunci când arunci cu noroi în alții te murdărești pe mâini. Mai mult însă, în procesul producerii noroiului…..pierzi terenul de sub tine!

Încă ceva: lui Dumnezeu nu îi plac denigratorii. Cei mai mulți se erijează în vajnici apărători ai adevărului, dar asta se cheamă autoînșelare. Denigrarea și adevărul nu fac niciodată casă bună. Denigrarea este mai degrabă soră cu minciuna și aparține aceluiași inventator celebru. Aș îndrăzni să spun chiar că Dumnezeu se identifică ușor cu denigrații: a fost primul și la fel I S-a întâmplat și Fiului Său! Dacă te afli deci în această categorie a calomniaților și denigraților, încurajează-te cu faptul că aparții unei categorii selecte!

Pastor Valentin Făt