Dejun cu rugăciune în Rada Supremă a Ucrainei

In mijlocul celei mai grave crize de la independență încoace, în Rada Suprema a Ucrainei a fost organizat al treilea Dejun Național cu Rugăciune.  Inițiativa aparține grupului de rugăciune din Parlamentul Ucrainei alcătuit din 15 deputați.
La eveniment a participat și Președintele Radei, Alexandr Turcinov. De asemenea, printre invitați au fost liderii cultelor religioase din Ucraina și oaspeți din străinătate, printre care și deputatul în Parlamentul Republicii Moldova, Valeriu Ghilețchi.

După rugăciunea comună ”Tatăl Nostru”, participanții au luat micul dejun împreună, timp în care cei prezenți și-au împărtășit gânduri frumoase. Alexandr Turcinov a făcut un apel către cei prezenți să se roage pentru pacea Ucrainei.
Patriarhul Bisericii Ortodoxe Ucrainene, Filaret, a impresionat prin discursul său pro-european. Patriarhul a vorbit despre importanța libertății și aspirațiile ucrainenilor de a trăi într-o țară europeană liberă. 
Deputatul Valeriu Ghilețchi a adus un cuvânt de salut, remarcând faptul că în Moldova mulți se roagă în aceste zile pentru Ucraina.
Viktor Gamm, vice-președintele Asociației Evanghelistice Billy Graham, a menționat importanța pocăinței și a credinței pentru depășirea actualei crize. La eveniment au mai participat și Episcopul Superior al Bisericii Greco-Catolice, Episcopul Uniunii Penticostale și Președintele Uniunii Baptiste.
Toți s-au despărțit cu sentimentul că în Hristos există speranță pentru Ucraina.