DESPRE ATITUDINE…

IMG_3613Cu cât înaintez mai mult în vârstă, cu atât mai mult înțeleg ce impact are atitudinea asupra vieții. Pentru mine, atitudinea este mai importantă decât faptele. Este mai importantă decât trecutul, decât educația, decât banii, decât circumstanțele, decât falimentele, decât succesul, decât ceea ce gândesc, spun sau fac alți oameni. Este mai importantă decât percepția noastră despre lucruri, decât îndemânările sau talentul nostru. Atitudinea face sau desface o companie, o biserică, o familie. 

Atitudinea face sau desface o companie, o biserică, o familie.

Cel mai remarcabil lucru este că putem alege în fiecare zi ce fel de atitudine vom avea pe parcursul întregii zile. Nu putem schimba trecutul. Nu putem schimba faptul că oamenii acționează într-un anume fel. Nu putem schimba inevitabilul. Tot ce putem face este să cântăm la singura coardă pe care o avem: ATITUDINEA.

Sunt convins că viața este 10% ceea ce mi se întâmplă și 90% modul în care reacționez la ceea ce mi se întâmplă. La fel este cu fiecare. Noi suntem, în cele din urmă, cei care decidem ce atitudine cultivăm.

Charles R. Swindoll

(Traducere Daniel Mariș)