Despre daruri

1050854_32905364-e1387212545859.jpg (150×196)Există puţine lucruri mai neplăcute decât a nu primi un dar, atunci când te aştepţi să primeşti unul. Unul dintre aceste lucruri este să primeşti ceva ce nu îţi doreşti. Ceva ce nu îţi mişcă inima în niciun fel. Ce efort colosal este să încerci să mimezi zâmbetul şi bucuria, într-o încercare disperată de a tăinui dezamăgirea profundă. Este senzaţia pe care o simte copilul ce îşi dorea o maşină cu telecomandă sau un avion, dar găseşte sub pom o pereche de…pantofi. Drept e că la vârsta copilăriei nu se va strădui prea tare să-şi mascheze dezamăgirea. În zadar se chinuie părinţii să îi explice că acei pantofi îi sunt de folos, că îi vor aduce mai multe beneficii decât acea maşină…Copilul devine supărat şi morocănos şi nu mai vrea să ştie de nimic.

Simpatizezi cu copilul până într-un anumit punct. În cele din urmă însă, îţi dai seama că părinţii au dreptate. Dacă ai ocazia să priveşti lucrurile mai îndeaproape, poate că vei vedea sacrificiul pe care părinţii respectivi l-au făcut pentru a cumpăra pantofii respectivi. Vei vedea că nu le-a mai rămas niciun ban ca să îşi cumpere lor cadouri. Şi vei vedea că sunt mai întristaţi decât copilaşul că nu au putut că îi cumpere maşina cu telecomandă. Li se frânge inima, dar îşi iubesc atât de tare copilul că nu îi vor da o jucărie după ce au observat că vechii pantofi au început să se rupă.

Există momente, nu puţine, în care şi noi ne găsim în postura acestui băieţel. Altceva doream, altceva visam. Darul pe care Tatăl nostru ni-l oferă pare lipsit de noimă…Să nu uităm în astfel de momente că Dumnezeu dă doar „lucruri bune” copiilor săi. Nu de dă nici pietre, nici şerpi. Pentru moment e greu de înţeles şi stăm morocănoşi în colţul nostru. Dumnezeu însă ne iubeşte prea mult că să ne dea toate darurile pe care i le cerem şi să ne priveze de darurile pe care nu le dorim. Probabil că maşinuţa ne-ar distra grozav pe moment, dar Tatăl nostru pune lucrurile în perspectivă.

 Mai multe articole de Valetin Făt, pe www.valentinfat.wordpress.com.

Sursa imagine:http://gadgetstoysandgifts.com/christmas-gift-ideas/