Despre mulțumirea biblică

„Toate zilele celui nenorocit sunt rele, dar cel cu inima mulţumită are un ospăţ necurmat.” Proverbe 15:15

foto-new-150x150Lumea aceasta e plină de oameni mulţumiţi şi recunoscători, din păcate însă, mulţi dintre ei sunt doar nişte mulţumitori întârziaţi sau doar nişte nostalgici! Cineva spunea: “Cea mai bună metodă ca să ajungi mulţumit cu slujba pe care o ai,este să-ţi închipui pentru câteva clipe că n-ai mai avea-o.” De ce oare nu putem să conştientizăm cât de binecuvântaţi suntem că putem vedea, că putem umbla pe picioarele noastre, că avem o slujbă, că avem o familie, că avem prieteni dragi lângă noi, că suntem sănătoşi, decât după ce pierdem toate aceste lucruri? Dacă nu suntem în stare să Îi mulţumim lui Dumnezeu pentru lucrurile bune pe care El le aşează în viaţa noastră, oare cum vom fi în stare să Îi mulţumim pentru încercări, pentru necazuri, pentru neplăceri?, pentru că mulţumirea biblică este o mulţumire completă, întrucât Biblia ne învaţă să Îi mulţumim lui Dumnezeu pentru toate lucrurile. Mulţumirea biblică este, de asemenea, o mulţumire controlată, deoarece apostolul Pavel este cel care spune: “m-am deprins să fiu mulţumit cu starea în care mă găsesc.” Starea de mulţumire presupune nu doar discernământ, ci şi disciplină. Când în mintea ta se succed tot felul de gânduri de frustrare, de ură, de neînţelegere, etc., străduieşte-te să înţelegi că viaţa e mult mai mult decât ceea ce simţi într-un anumit moment al zilei sau al vieţii.

Mulţumirea biblică este şi o mulţumire cristocentrică: “Pot totul în Hristos, care mă întăreşte” (Fil. 4:13). Mulţumirea într-adevăr nu este o însuşire comună a oamenilor, ci este trăsătura distinctivă a celor credincioşi! Nu stă în puterea noastră să fim mulţumitori sau recunoscători, ci mulţumirea este rezultatul lucrării pe care o face Hristos care locuieşte în noi. El este Dumnezeul nădejdii, al dragostei, El este Cel care poartă de grijă, de aceea nu avem de ce să ne îngrijorăm. Filipenilor, apostolul Pavel le scrie: “Bucuraţi-vă totdeauna în Domnul, iarăşi zic: Bucuraţi-vă!.”(Fil. 4:4) “Bucuraţi-vă întotdeauna. Rugaţi-vă neîncetat. Mulţumiţi lui Dumnezeu pentru toate lucrurile; căci aceasta este voia lui Dumnezeu, în Hristos Isus, cu privire la voi” (1 Tes. 5:16-18).

Cu această ocazie specială (n.ed. Sărbătoarea Mulțumirii) în care ne amintim că trebuie să fim mulţumitori lui Dumnezeu, aş dori să vă încurajez pe toţi să începeţi să deveniţi nişte oameni mulţumiţi – mulţumiţi de familia pe care o aveţi, mulţumiţi de slujbă, mulţumiţi de traiul pe care Dumnezeu îngăduie să îl aveţi. Dumnezeu ne vrea mulţumiţi şi fericiţi. De ce nu am fi mulţumiţi noi cei care suntem copiii unui Atotputernic Domn?

Dumnezeu să ne dea înţelepciune să fim mulţumitori Lui în orice vreme şi astfel să avem “un ospăţ necurmat”!

A VORBI despre recunoştinţă este un lucru plăcut şi amabil, a ACŢIONA cu recunoştinţă este generos şi nobil, dar a TRĂI în recunoştinţă înseamnă a atinge Paradisul.

Marius Cimpoae

sursa: harul-tm.ro