Despre noi

Bucuria de a fi baptist

Anul 2009 are o semnificatie speciala pentru credinciosii crestini baptisti. Se implinesc 400 de ani de la infiintarea primei biserici baptiste, eveniment ce a avut loc la Amsterdam, Olanda, atunci cand un grup de refugiati englezi s-au adunat impreuna la rugaciune si studiu biblic. Din vestul Europei, credinta baptista s-a raspandit cu repeziciune in intreaga lume, principiile acesteia ajungand si pe meleagurile noastre.

In anul 2008 baptistii din Banat au celebrat 130 de ani de la infiintarea primei biserici din Timisoara. Prin harul lui Dumnezeu credinta baptista s-a extins din Timisoara in intreg judetul Timis, iar astazi ne intrunim la inchinare in sute de biserici locale. In acest an, cand fratii nostrii din intreaga lume celebreaza cei 400 de ani de istorie, la Amsterdam (24-26 iulie 2009), ne bucuram sa putem si noi romanii sa avem o contributie importanta la extinderea Imparatiei lui Dumnezeu.

Ca unul care am primit o mostenire baptista, fiind cea de-a patra generatie de baptisti in familia mea, ma declar bucuros pentru principiile sanatoase ce au fost sadite in inima mea de inaintasii mei, dar in acelasi timp sunt plin de bucurie pentru ca fac parte dintr-o familie spirituala cu peste 100 de milioane de membri.

Marcarea celor 400 de ani de existenta si continuitate a miscarii baptiste trebuie facuta si in Romania, iar primele evenimente care promoveaza identitatea noastra, intr-o societate seculara si ecumenica sunt: Conferinta departamentelor de tineret din cadrul Federatiei Europene Baptiste, 16-21 ianuarie, Timisoara si Conferinta Nationala a Uniunii Baptiste din Romania, 27-28 martie, Lugoj, eveniment la care este asteptat si presedintele Aliantei Mondiale Baptiste, dr. David Coffey.

Slujesc cu bucurie fratietatea baptista, ma simt implinit sufleteste intotdeauna cand am ocazia sa ma rog, sa cant si sa studiez Cuvantul impreuna cu fratii si surorile mele si astept ca anul acesta bisericile locale sa exprime zilnic bucuria de a fi parte a Imparatiei lui Dumnezeu.

Invit toti credinciosii baptisti la o viata de rugaciune si citire zilnica a Sfintei Scriptiri, in asa fel incat puterea credintei noastre sa miste inima lui Dumnezeu, iar trezirea spirituala sa fie o realitate pentru bisericile baptiste.

Bucura-te ca numele tau este scris in ceruri si nu te teme sa-ti marturisesti crezul tau crestin baptist in pace si buna intelegere cu toti credinciosii din celelate confesiuni crestine.

Ionel Tuţac, preşedinte