Disecarea vietii MONDENE purulente

Ovidiu-PatrikAviditatea cu care se dezbat nimicuri pe toate posturile TV ar trebui sa ne motiveze sa strigam pentru Cristos. Lumea isi deverseaza lascivitatile si grozaviile intimitatilor pentru ca Biserica lui Cristos tace si isi savureaza din plin mediul linistit si nestingherit al zonei de confort imbibata de egoism.

Biserica tace pentru ca nu mai are interes pentru Cristos.

Noianul de pseudo-știri este receptat fara discriminare de o audiență imbatata mediatic cu o băutură informationala de proasta calitate.

Rezidurile mediatice sunt imbratisate cu nonsalanta de masele de oameni tot mai ușor de manipulat si de manevrat.

Consumul uriaș fara scrupule a tot ce e servit de o massmedia tot mai josnica si mai neprofesionala ce profita de starea spirituala deplorabila a societății speculandu-i toate punctele slabe, o transforma in felul acesta intr-un cos de gunoi național, ca sa nu zic universal.

Viata mondena a produs o tragica inflație a cuvantului. Cuvintele par a nu mai avea valoare deoarece Biserica s-a îndepărtat de CUVANTUL care da valoare comunicării între oameni. Raportarea la Logos – CUVANTUL vietii – e unicul factor si criteriu in evaluarea comunicării între oameni.

Lipsa de discernamant e la ea acasa in societatea de azi, fapt extrem de vizibil in preferintele si cerintele audientei TV. Standardele discernamantului au scăzut la cotele minime in filtrarea informatiei consumate. Cercul vicios al cererii si ofertei de informatii degradante e unul dureros din care se pare a nu mai fi scapare.

Societatea are nevoie disperata de o schimbare radicala, de o revolutie spiritualo-morala.

Nu in principiile, nu in educația si nici in vreo alta sursa din sfera omenescului nu rezida soluția pentru transformarea mult dorita (mult spus) si mult necesară (putin spus), ci in PERSOANA lui Cristos. Logosul care era CUVANTUL intrupat ce a locuit printre noi plin de HAR si de ADEVĂR.

Cand vom încetat a mai juca rolul de experti ridicoli ai eclipsarii lui Cristos – CUVANTUL vietii – prin tot felul de surogate ce vor a se încropi intr-un mesaj, ce de fapt nu transmite nimic, atunci vom fi luminati si vom învata sa comunicam cu adevărat.

Cand vom prețui Logosul, persoana lui Cristos, comunicarea noastra va dobândi semnificatie si va avea continut.

Comunicarea detasata de Logos – CUVANTUL – e simpla si insipida palavrageala cu arome intelectuala si un jenant iz de profunzime!

de Ovidiu Petric