DOAMNE AȘ PUTEA SĂ-ȚI MULȚUMESC PENTRU TOATE?

„Mulțumiți în orice împrejurări, pentru că aceasta este voia lui Dumnezeu, în Cristos Isus, pentru voi!” (1 Tesaloniceni‬ ‭5:18‬ ‭NTR)
IMG_2500Ce provocare! Să îi mulțumești lui Dumnezeu în toate circumstanțele. Poate că nu e chiar dificil să-i mulțumești lui Dumnezeu pentru protecție, răspunsuri la rugăciuni, pentru dragoste, pentru Cuvânt, pentru mântuire sau pentru binecuvântări materiale. Dar să-i mulțumești lui Dumnezeu pentru lacrimi, pentru spini sau pentru vremuri dificile? Așa ceva numai creștinii pot face. Numai cei hotărâți să umble cu Dumnezeu în zile senine sau înorate, când circumstanțele sunt favorabile, dar și când nu sunt. Am fost atins astăzi, la Sărbătoarea Mulțumirii, de versurile unui cântec scris de James Easter. Aceste versuri exprimă frumusețea unui duh liniștit și a unei inimi mulțumitoare, a unei vieți transformate de harul lui Cristos.

„Cei din jur văd prea bine cum adesea mi-e greu;

Ei spun că sunt singur, dar n-au ce am eu!
Mi-aș dori toți să vadă bucuria ce-o port;
O, Domnul meu, mulțumesc pentru tot!
Am un pat, am o casă, și odihnă găsesc,
Mâncarea-i pe masă, desculț nu pășesc!
Mi-ai dat o familie, și am dragostea Ta!
Îți mulțumesc pentru tot ce mi-ai dat!
Eu n-am haine scumpe și nici nu sunt bogat,
Însă clipă de clipă pe Tine Te am!
E tot ce contează, chiar de ceilalți nu văd.
O, Domnul meu, mulțumesc pentru tot!”
Cât de binecuvântați suntem având atât de multe lucruri. Avem familii, avem case, avem mâncare, avem unde să ne odihnim și nu umblăm desculți. Mai mult, îl avem pe Dumnezeu cu noi în toate circumstanțele vieții. Cum am putea să nu avem o inimă mulțumitoare?
Pastor Samy Tuțac