Drumul prin Valea umbrei morții duce înspre înălțimi spirituale

Mărturia rostită în fața instanței de judecată de către pastorul baptist Chu Yiu-ming din Hong Kong este o mare provocare și pentru slujitorii creștini din România…

“Sunt un slujitor creştin în slujba lui Dumnezeu. M-am decis să trăiesc o viaţă de prietenie cu cel slab şi cel sărac și în rugăciune pentru ca dreptatea lui Dumnezeu să se facă pe pământ aşa cum se face şi în Ceruri, şi ca Evanghelia iubirii şi a păcii să fie predicată oamenilor. Mă găsesc astăzi în faţa dumneavoastră, bătrân şi cu părul alb, în boxa acuzaţilor, să mă apăr de acuzaţiile aduse împotriva mea. Pare atât de absurd, dacă nu chiar ruşinos pentru o persoană care se află în slujba lui Dumnezeu. Şi totuşi, chiar în acest moment, inima îmi spune că aici, în boxa acuzaţilor, se găsește cel mai onorabil amvon unde am slujit toată viaţa mea. Drumul prin valea umbrei morţii duce înspre înălţimi spirituale. Luptăm pentru democraţie, pentru că democraţia aduce libertate, egalitate şi iubire universală. Libertatea politică reprezintă mai mult decât loialitate faţă de stat. Este afirmarea demnităţii umane. Fiecare persoană care trăieşte într-o comunitate, are calităţi şi un potenţial unic, care îl fac capabil să îşi aducă contribuţia la bunul mers al societăţii. Drepturile omului sunt un dar de la Dumnezeu, şi nu pot fi retrase în mod arbitrar de către un regim politic. Nu avem nici un regret. Nu avem ranchiună, nu suntem supăraţi şi nu ne plângem. Nu vom renunţa! Aşa cum a spus Isus:

“Fericiţi sunt cei prigoniţi pentru că fac ceea ce Dumnezeu le-a cerut; Împărăţia lui Dumnezeu aparţine celor ca ei” (Matei 5:10).”

În vremea aceasta Dumnezeu are nevoie de slujitori curajoși, care să mărturisească fără teamă Cuvânul lui Dumnezeu pentru această generație, fiind gata să plătească prețul unei slujiri autentice. Doamne ai grijă de fratele nostru și dă-ne și nouă curajul lui!

Samy Tuțac