DUMINICĂ 21 IUNIE 2015, ora 10.00 – Samy Tuțac-Biserica Baptistă Betel Timișoara: BISERICA PE CARE N-AI VĂZUT-O NICIODATĂ (2)

samy-tutac2Această biserică nu a fost un mit sau un basm. A fost reală. Este trecută în arhivele istorice. A fost o biserică formată din oameni reali cu probleme reale, dar a fost caracterizată de o putere incredibilă. De când a apărut pe scena lumii nimic nu i-a putut sta în cale. Religiile păgâne n-au putut concura cu ea. Filosofia greacă nu a putut să o înțeleagă. Persecuția doar a purificat-o și a făcut-o să crească mai rapid. A experimentat o trezire continuă care a durat câteva sute de ani. S-a împânzit peste tot în lume și lumea nu i s-a putut împotrivi.

Biserica aceasta nu a existat ca și clădire, nu a avut turlă, ferestre pictate, un amvon, o carte de cântări sau un buletin informativ. Nimeni nu purta sacou sau cravată și nu era nici o liturghie scrisă. Biserica primară nu avea nici unul din aceste lucruri, dar a avut o putere mult mai mare decât orice poate să înțeleagă Biserica din ziua de azi.