DUMNEZEU NU ARE NURORI…

samy-tutac2La sfârșitul săptămânii trecute mai multe site-uri de știri, dar și site-uri creștine, au preluat un articol interesant, apărut în Evenimentul zilei, cu titlul “Nurorile lui Dumnezeu.” Mai precis articolul prezintă, nici mai mult nici mai puțin decât, o așa zisă ceremonie de căsătorie a unei profesoare de religie cu Isus.

“O ceremonie religioasă mai puţin obişnuită s-a săvârşit recent la catedrala Immaculate Conception din Fort Wayne, Indiana. Episcopul catolic Kevin C. Rhoades a cununat-o pe Jessica Hayes, o profesoară de religie din localitate, în vârstă de 38 de ani, cu…Fiul lui Dumnezeu.”

Este vorba despre intrarea unei domnișoare în ceea ce Biserica Catolică numește ordinul “Fecioarelor devotate.” Aceste persoane care depun jurământul de castitate nu vor trăi în mănăstiri, ci vor continua să ducă o viaţă normală, “fără posibilitatea de a se mai căsători vreodată cu vreun muritor sau să întreţină relaţii intime.”

Declarația domnișoarei Jessica Hayers dată publicației britanice Daily Mail, după oficierea ceremoniei este absolut șocantă:”M-am căsătorit cu Iisus. Elevii mei m-au întrebat deja dacă trebuie să-mi spună “doamnă”, când ne vom întâlni la şcoală săptămâna viitoare, dar le-am spus că nu, tot “domnişoară” trebuie să-mi zică.”

Jessica Hayes a devenit, în urma acestui demers ciudat, una din cele aproximativ 3500 de “fecioare devotate” pe care Biserica Catolică le are în întreaga lume. Finalul articolului respectiv este o mare provocare pentru creștinii contemporani și necesită un răspuns biblic categoric.

“În cadrul ceremoniei, fecioarele devin pentru tot restul vieţii mirese ale Domnului Iisus Hristos, Fiul lui Dumnezeu, depunând jurământ de castitate şi de rămânere în slujba Domnului şi a Bisericii până la sfârşitul zilelor.”

Cu siguranță castitatea și implicarea în slujba Domnului sunt deosebit de importante pentru tinerii creștini. Dar asemenea ceremonii, fără nici un suport biblic, ridică serioase semne de întrebare. Are Dumnezeu nurori? Cu siguranță NU! Dumnezeu are doar fii și fiice. Are Domnul Isus Cristos mirese? Unde anume în Sfânta Scriptură scrie așa ceva? Cu siguranță Cristos are o singură Mireasă și aceea este Biserica Lui. Cheamă Dumnezeu doar cele 3500 de fecioare să trăiască în puritate? Doar ele au responsabilitatea de a fi în slujba Domnului? Cu siguranță nu! Dumnezeu îi cheamă pe toți creștinii să trăiască în curăție și să se dedice în slujba Domnului până la sfârșitul zilelor.

Dumnezeu nu are nurori…Dumnezeu are doar fii și fiice.

“Însă tuturor celor ce L-au primit, adică celor ce cred în Numele Lui (ISUS), le-a dat dreptul să devină copii ai lui Dumnezeu, născuți nu din sânge, nici din voia firii, nici din voia vreunui om, ci din Dumnezeu.‭‭”(Ioan‬ ‭1:12-13‬ ‭NTR‬‬)

Pastor Samy Tuțac