Dumnezeu te iubește și te vrea mântuit, rockere!

Am refuzat să scriu până acum ceva despre tragedia din clubul Colectiv. Pur și simplu nu mi-am găsit cuvintele în fața unei asemenea tragedii. Am preferat să tac și să meditez la ce s-a întâmplat. Dar simt că trebuie să spun și eu ceva. Meseria, cred că îmi permite să fac asta, iar faptul că sunt creștin, mă obligă. Iar în mintea mea sunt extrem de clare câteva lucruri.

Și pentru că a fost invocată Biserica și au fost o grămadă de discuții, eu cred că multe sunt false probleme. Cu toate acestea, în toată povestea asta, Dumnezeu nu poate fi scos din schemă (așa cum și-ar dori unii). Și când spun asta, nu mă refer la teoria „pedepsei aplicate de Dumnezeu rockerilor”. Departe de mine gândul. Biblia vorbește de turnul Siloamului, care a căzut peste 18 oameni și i-a omorât. Domnul Isus a transmis atunci un mesaj foarte clar: „Nu au fost mai păcătoși decât voi”.

Exact aceeași situație este și acum. Dacă deraia un tren cu navetiști, spre exemplu, și mureau 50 de oameni, situația ar fi fost alta doar pentru că oamenii mergeau la serviciu? Sau dacă mureau într-o biserică 100 de oameni, le asigura asta mântuirea? Omenește vorbind, era mai „onorabil”. E o diferență să mori în biserică sau în club. Nu? Dar înaintea Lui Dumnezeu? Eu cred că dacă mori într-o biserică poți să ajungi în Iad, la fel de ușor cum poți ajunge în Rai dacă mori în club. Cum se poate asta? Relativ simplu. Așa cum a ajuns în Rai, tâlharul de pe cruce. În ultimele clipe ale vieții lui. Dar ști când vine sfârșitul? Ești sigur că mai apuci să îți îndrepți privirea spre Dumnezeu și să spui „Doamne, ai milă de mine?”.

Dar ca să faci asta, trebuie să crezi că EL există. Să crezi. Să crezi. Să crezi. „Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu lumea, pentru ca ORICINE crede în El, să nu piară, ci să aibă viață veșnică”. E atât de simplu. Să crezi. Iar când crezi, nu îți mai permiți să trăiești oricum. Îți dorești să îl onorezi pe Dumnezeu. M-am uitat și eu la câteva înregistrări de prin Colectiv. Nu cred că muzica aceea îl onorează pe Dumnezeu. Ciar și așa…Dumnezeu te iubește, rockere. Și te vrea mântuit. Tu accepți mântuirea Lui? Crezi în El? Punem, noi, în centrul existenței noastre credința în Dumnezeu? Conceptul de „viața de după moarte” e văzută ca o prostie, inclusiv de mulți dintre cei care se declară creștini. Oare cei care au scăpat din infernul Colectiv pot spune asta? Despot spunea că îi mulțumește lui Dumnezeu că i-a mai dat o șansă la viață. Oricât ar părea de mistic, asta e cheia succesului pentru națiunea noastră. Pe un credincios adevărat, conștiința nu îl va lăsa să fie corupt, indiferent unde va fi el.

Iar dacă nu am fost înțeles foarte bine, nu vreau să judec pe nimeni. Vreau să spun doar atât: Dumnezeu e dragoste.

Daniel Dancea