Elevi din 11 judeţe participă la Olimpiada Naţională de Religie a Alianţei Evanghelice

Speranţa României” s-a întâlnit la Lugoj şi Surduc 

La Universitatea Europeană Drăgan din Lugoj s-a desfăşurat, marţi, proba scrisă a Olimpiadei Naţionale de Religie a Alianţei Evanghelice, concurs organizat de Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, prin Inspectoratul Şcolar Judeţean Timiş, şi Alianţa Evanghelică din România. Competiţia, organizată în premieră în judeţul Timiş, a reunit 61 de elevi baptişti, penticostali şi creştini după Evanghelie, din clasele VII –XII, din unsprezece judeţe: Timiş (6 elevi), Arad (6), Bihor (5), Botoşani (6), Caraş-Severin (5), Cluj (6), Iaşi (6), Maramureş (5), Suceava (6), Sibiu (4) şi Vaslui (6). Deschiderea festivă a Olimpiadei a avut loc luni după amiază, la Centrul de Studii Biblice al Asociaţiei „Precept Ministries” de la Surduc, unde elevii au fost cazaţi în perioada concursului. Alături de membrii comisiei naţionale de concurs, prezidate de prof. univ. dr. Alexandru Neagoe, pastorul Bisericii Creştine Baptiste „Betel” din Timişoara, la festivitate au mai participat: prof. Marin Popescu, inspectorul general al Inspectoratului Şcolar al Judeţului Timiş, consilierul judeţean Mihai Bojin, reprezentantul preşedintelui Consiliului Judeţean Timiş, prof. univ. dr. Persida Cechin-Crista, rectorul Universităţii Europene Drăgan Lugoj, pastorii Virgil Achihai, preşedintele Alianţei Evanghelice din România, Ionel Tuţac, preşedintele Comunităţii Bisericilor Creştine Baptiste Timişoara, şi Gigel Olariu, preşedintele Asociaţiei „Precept Ministries”. „Este o onoare şi un privilegiu pentru mine să particip, în calitate de inspector general al Inspectoratului Şcolar Timiş, la deschiderea Olimpiadei Naţionale de Religie a Alianţei Evanghelice, pentru că este prima olimpiadă de acest tip care se organizează în judeţul Timiş. Toţi cei care suntem prezenţi aici am venit la întâlnirea cu speranţa României.

Dumneavoastră reprezentaţi speranţa, speranţa noastră, speranţa României! Sunteţi o parte a viitorului României!”, a spus inspectorul general şcolar Marin Popescu. La rândul său, consilierul judeţean Mihai Bojin a transmis participanţilor felicitări din partea preşedintelui CJT, Constantin Ostaficiuc, „în primul rând pentru domeniul în care au ales să fie cei mai buni” şi le-a urat „să crească în înţelepciune”, iar pastorul Ionel Tuţac a explicat motivele pentru care această olimpiadă se desfăşoară în judeţul Timiş, unul dintre ele fiind ecumenismul locuitorilor din zonă şi modul în care aceştia convieţuiesc. După susţinerea concursului, participanţii au vizitat Consiliul Judeţean Timiş, Liceul Teologic Penticostal „Logos” din Timişoara şi Şcoala Creştină „Harul” din Lugoj. Miercuri, elevii vor vizita obiectivele turistice din zona Făgetului şi Valea lui Liman, festivitatea de premiere fiind programată la ora 17, la Centru de Studii Biblice al Asociaţiei „Precept Ministries” de la Surduc. Primii trei clasaţi din fiecare clasă vor beneficia, dacă doresc, de un sejur gratuit, în tabăra pentru tineret care se organizează în fiecare an la Centrul de Studii Biblice al Asociaţiei „Precept Ministries” de la Surduc, transportul fiind asigurat de către Alianţa Evanghelică din România.

După cum a anunţat pastorul Virgil Achihai, preşedintele Alianţei Evanghelice din România, se doreşte ca ediţia de anul viitor a Olimpiadei Naţionale de Religie a Alianţei Evanghelice să se desfăşoare la Iaşi, în organizarea Colegiului „Richard Wurmbrand”.

stire preluata de pe site-ul: ziuadevest.ro