ESTE CUMVA CCR SUPUSĂ UNOR PRESIUNI?

samy-tutac2Curtea Constituțională a României a amânat din nou luarea unei decizii asupra căsătoriilor homosexuale, pentru 27 Octombrie. De ce oare? Nu cumva, de undeva se fac presiuni? Mă team că da. Și nu numai la nivelul Curții Constituționale, ci și la nivel politic. Ce vor face Bisericile și liderii lor până pe 27 Octombrie când se va lua o decizie? Cred că este bine să ne rugăm, dar și să acționăm. Redau mai jos un comentariu pertinent despre rolul creștinilor “în cetate”.

“Unde sunt vocile care cunosc Adevărul si care trebuie să combată minciuna? Lumina este făcută să lumineze nu să stea sub obroc, spunea Domnul. Nu cei din Biserică au nevoie să audă mesajul impotriva acestor necurății, ci lumea care stă in necunoștință si moarte spirituală. Cine tace se complace, iar mai târziu când întunericul va prinde rădăcini va fi mult mai complicat. Ba mai sunt unii care pe lângă că nu strigă public împotriva răului, mai aruncă apă și pe focul celor ce fac ceva si lovesc în cei ce luptă si îndrăznesc. Dacă ne imaginăm că Cristos ne-a chemat să stăm la patru ace frumoși în Biserică ca la Filarmonică, ne amăgim singuri, creștinism înseamnă luptă în linia întâi pe front.”

Ca reprezentanți ai Luminii spirituale și ca “ancore în favoarea influenței morale” este imperios necesar să stăm în picioare și să ne facem auzită vocea într-o vreme de incertitudini și schimbări năucitoare. Este imperativ ca noi, creștinii de toate confesiunile, să nu permitem ca în România familia să fie pervertită. Cazul “Bodnariu” a demonstrat că atunci când ne unim toți în jurul acelorași valori, când ne rugăm cu credință și acționăm în consecință, Dumnezeu este de partea noastră și binecuvântează eforturile noastre.

Samy Tuțac