ESTE VREMEA CA CETĂȚENII CREȘTINI AI ACESTEI ȚĂRI SĂ SE SMEREASCĂ…

samy-tutac2Frați creștini, vă chem să ne smerim înaintea lui Dumnezeu, așa ca Daniel odinioară, și să-i cerem iertare lui Dumnezeu pentru că noi, cetățenii creștini ai acestei țări, n-am făcut nimic semnificativ pentru ca România să nu ajungă dominată de incompetență și corupție. Pe bună dreptate ar trebui să ni se umple fața de rușine pentru că prin pasivitatea noastră am acceptat neglijența, șmecheria, incompetența și corupția crezând că nu sunt mare lucru, dar s-a dovedit că acestea pot fi criminale.

Asumându-ne starea în care a ajuns națiunea noastră să ne unim glasurile și să strigăm către Dumnezeu:

“O Stăpâne, Dumnezeule mare și înfricoșător, Cel Ce păstrezi legământul și îndurarea față de cei ce Te iubesc și păzesc poruncile Tale, am păcătuit, am greșit, am fost răi și ne-am răzvrătit, ne-am îndepărtat de poruncile și orânduirile Tale. Doamne, nouă se cuvine să ni se umple fața de rușine, da, nouă, regilor noștri, căpeteniilor noastre și strămoșilor noștri, căci am păcătuit față de Tine!” (‭‭Daniel‬ ‭9:4-5, 8‬ ‭NTR‬‬)

Să ne rugăm, în aceste zile fierbinți, pentru Președintele nostru, pentru un Guvern competent și pentru un nou Parlament, mai suplu și mai respectat. Să ne rugăm pentru națiunea noastră și în special pentru generația tânără care cere “Schimbarea” și o nouă Revoluție. Să ne rugăm pentru o trezire spirituală în Bisericile din România și o nouă Reformă care să declanșeze în societate noua Revoluție, o REVOLUȚIE SPIRITUALĂ. Este vremea smeririi, este vremea rugăciunii, este vremea să ne întoarcem cu fața către Dumnezeu, este vremea să cerem îndurare, este vremea să credem că binecuvântarea lui Dumnezeu poate veni și peste națiunea noastră, este vremea pocăinței, este vremea să ieșim din pasivitate. Este vremea să ne plecăm genunchii și să zicem:

“Acum dar, Dumnezeul nostru, ascultă rugăciunea robului Tău și cererile lui și, de dragul Tău, Stăpâne, fă să lumineze fața Ta peste Lăcașul Tău devastat! Pleacă-Ți urechea, Dumnezeule, și ascultă! Deschide-Ți ochii și privește la ruinele noastre și la cetatea peste care este chemat Numele Tău! Căci nu datorită faptelor noastre drepte aducem cererile noastre înaintea Ta, ci pentru îndurările Tale cele mari. Ascultă, Stăpâne! Iartă, Stăpâne! Ia aminte, Stăpâne! Lucrează și nu întârzia, de dragul Tău, Dumnezeul meu! Căci Numele Tău este chemat peste cetatea Ta și peste poporul Tău!“ (‭‭Daniel‬ ‭9:17-19‬ ‭NTR‬‬)

Pastor Samy Tuțac