EȘTI SORĂ CU DINA SAU CU DALILA? (1)

samy-tutac2Într-una din zile o tânără frumoasă, crescută într-o familie de oameni credincioși, aflați mereu în călătorie, s-a gândit să viziteze orașul lângă care abia poposiseră. Era o fată inocentă, cuminte, ascultătoare și iubită de părinții și frații ei mai mari sau mai mici. Era singura fată între băieții din familie, așa că se bucura de protecția lor, mai ales doi dintre ei erau gata la orice sacrificiu pentru ea. A plecat la oraș să vadă fetele de acolo, dar în timp ce admira străzile pietruite ale orașului a fost văzută de un băiat chipeș care și-a propus s-o cucerească.

Acest băiat, tânăr și neliniștit, nu era oricine, ci chiar prințul moștenitor al țării unde ei își stabiliseră tabăra pentru o vreme. Era cu siguranță manierat și știa cum să cucerească o fată frumoasă, dar naivă. Cu siguranță avea experiență bogată în domeniul înșelării fetelor dornice de admirația bărbaților. Nu știm exact cum a ademenit-o acest tânăr pe Dina, fiica lui Iacov, căci despre ea este vorba, dar ce știm din Scriptură este faptul că această tânără credincioasă a fost păcălită de prințul Sihem. Din neatenție și credulitate și-a pierdut virginitatea și a fost necinstită de cel care i-a spus că o iubește, dar nu a mai avut răbdare să vorbească despre asta cu părinții ei.

Dina fata înșelată are astăzi mii de surori. Fete frumoase ca și ea, tinere credincioase și cuminți, dar naive. Iar aceasta naivitate le devine fatală. Ce bine ar fi ca fetele creștine să învețe din greșelile altora și să nu le mai repete. Ce păcat că nu pot spune că va fi așa…(va urma).

Pastor Samy Tuțac