EȘTI SORĂ CU DINA SAU CU DALILA? (2)

samy-tutac2După câteva sute de ani, o altă tânără frumoasă, dar agresivă, își petrecea serile cu cel mai puternic bărbat al vremii. Numele lui era Samson și era cunoscut de toți, prietenii și dușmanii deopotrivă, pentru puterea lui supranaturală. Dumnezeu îl înzestrase pe acest bărbat cu multe calități, iar puterea lui i-a uimit pe toți. Mai ales, dușmanii lui doreau să știe sursa puterii lui. Așa apare în scenă Dalila, o femeie independentă, frumoasă și extrem de șireată.

Avea clasă, știa cum să cucerească orice bărbat, oricât de puternic. Odată ajuns cu capul pe genunchii ei și cel mai puternic bărbat era transformat într-un copilaș de grădiniță. Cu vorbele ei mieroase și lacrimile de crocodil(ă), Dalila a reușit să facă din Samson ceea ce nu reușiseră toți vitejii ostași ai filistenilor. Marele și puternicul Samson, ajuns cu capul pe genunchii Dalilei, s-a trezit într-o zi că mintea i-a rămas acolo, iar el și-a pierdut părul, puterea, libertatea și ochii. Oare câți oameni ai lui Dumnezeu vor sfârși ca Samson, devorați de pasiunea lor nătângă pentru Dalile?

La fel ca Dina, fata prostuță și înșelată, Dalila, fata seducătoare și înșelătoare, are mii de surori pregătite, ca și ea, să-i distrugă pe bărbați. Și una și cealaltă sunt reprezentative pentru anumite tinere care fie dintr-o naivitate copilărească se lasă prostite și necinstite, fie dintr-o agresivitate diabolică îi prostesc pe bărbați și le distrug viețile. Eu nu am fete, dar dacă aș avea nu mi-aș dori ca fata mea să fie naivă și credulă cum a fost Dina, dar nici agresivă și înșelătoare cum a fost Dalila. Dacă aș fi avut o fată atunci mi-aș fi dorit ca ea să fie o Rebeca iubită și apreciată toată viața de un bărbat credincios și romantic la fel ca Isaac.

Pastor Samy Tuțac