Evaluarea slujitorilor bisericii făcută de Domnul Glorificat 2 – Apocalipsa 3

man_thinking visualizeÎn Apocalipsa 3, Domnul Isus continuă evaluarea Sa, pentru slujitorii bisericilor și pentru biserici. Evaluarea îngerilor și bisericilor din Sardes, Filadelfia și Laodiceea, ne descoperă încă 3 domenii și tot atâtea principii pe baza cărora ne evaluează Domnul Isus. Să le urmărim.

 

  1. Vitalitatea spirituală în slujire, Apocalipsa 3:1-6

” Îți merge numele că trăiești, dar ești mort.” Acesta este diagnosticul Domnului Isus pentru îngerul bisericii din Sardes. Acest comunicat al Domnului arată cel puțin 3 realități înfiorătoare:

  1. Reputația fără realitate nu este nimic, ”îți merge numele că trăiești…”
  2. Religia fără regenerare nu înseamnă nimic, ”…ești mort”
  3. Ritualul fără revelație nu realizează nimic. Cu siguranță el își făcea slujba, ritualul, rutina, dar nu se întâmpa nimic.

Ce contează cel mai mult pentru Domnul este să ai viața din El, să fii viu pentru El. Domnul Isus ne pune înainte acest principiu de evaluare spirituală. Cum suntem prin prisma aceasta?

 

  1. Valorificarea oportunităților de slujire, Apocalipsa 3:7-13.

Îngerul bisericii din Filadelfia și biserica sunt apreciate de Domnul Isus, pentru că au valorificat oportunitățile de slujire. Domnul le-a deschis uși, le-a dat resurse și ei le-au folosit în totalitate, cu puțină putere, îngerul a păzit Cuvântul și a folosit ușile deschise pentru a sluji.

În anul 2014, Domnul cu siguranță ne-a deschis uși și ne-a dat resurse pentru slujire, ne-a dat oportunități unice. Le-am valorificat cum se cuvine pentru El? Un domeniu în care Domnul Isus ne evaluează, să ne evaluăm și noi în fața Lui.

 

  1. Valorile care determină temperatura spirituală, Apocalipsa 3:14-22

Îngerul bisericii din Laodiceea este căldicel spiritual și pe punctul de a fi scuipat de Domnul Isus din gura Lui, pentru că valorile lui erau greșite. El se bucura de prosperitatea materială și nu își vedea pustietatea spirituală. Era ticălos, nenorocit, sărac, orb și gol. Totuși Domnul îi mai oferă o șansă să-și schimbe valorile, să ia valorile Domnului, să se pocăiască cu râvnă ca să ajungă în împărăție cu Domnul Isus.

Care sunt valorile tale? Ele îți definesc și determină temperatura spirituală. Din păcate sunt și astăzi slujitori a căror valori sunt numai cele materiale. Domnul încă mai are har pentru ei, dar și pentru noi toți. Să primim valorile Domnului (aurul curățit prin foc), să luăm veșmântul pus la dipoziție de Domnul (hainele albe), și să luăm viziunea Domnului (doctoria pentru ochi) pentru anul 2015 și pentru toată viața noastră.

Aceasta este, prezentată în mod concis, evaluarea Domnului Isus pentru slujitori și biserici. Cum ești în fața acestei evaluări? Cum este biserica în care slujești? Știi că starea slujitorului se răsfrânge asupra bisericii?

Indiferent cum ești în fața acestei evaluări făcute de Domnul Isus, aș vrea să conștientizezi că Domnul mai are har pentru tine. Important este să te trezești cât mai repede!

 

Ilie Bledea, Făget, TM, 31.12. 14