Evanghelizare interzisă la Liverpool

Evenimentul lui Franklin Graham de anul acesta de la Liverpool a fost anulat de catre oficialitati deoarece opiniile lui – în special interpretarea sa biblică a căsătoriei ca uniune între un bărbat și o femeie – considerand căsătoria homosexuală un „păcat”.

Rev. Franklin Graham, evanghelist și fiul regretatului predicator Billy Graham, a fost invitat să vorbească în această vară la un eveniment in Liverpool, Marea Britanie Totuși, acest eveniment nu va mai avea loc.

Evenimentul lui Graham, care urma sa aiba loc la ACC Liverpool, a făcut parte dintr-un tur mai mare prin Regatul Unit. Cu toate acestea, oficialii britanici au anunțat vineri că evenimentul va fi scos din program, deoarece opiniile lui Graham – în special interpretarea sa biblică a căsătoriei ca uniune între un bărbat și o femeie – sunt „incompatibile cu valorile noastre”.

Nu este surprinzătoare decizia oficialitatilor de a anula participarea lui Graham în Liverpool. Protestatarii i-au mustrat pe liderii locali pentru că au permis lui Graham să împărtășească Evanghelia în public

Unul dintre grupurile care s-au opus participarii lui Franklin Graham la ACC Liverpool a fost Labour LGBT Network , organizatie care promoveaza stilul de viata homosexual in Liverpool si care il califica pe Franklin drept „un predicator al urii si homofob”.