EVENIMENT: Evanghelizare si festival de muzica crestina evanghelica, 25-26 iulie 2015, Alibunar, SERBIA

Screenshot_8Pe 25-26 iulie dorim să organizăm în Alibunar o evanghelizare festivă, pe terenul de handbal din localitate. Acest festival de evanghelizare internațional va fi o premieră pentru istoria Serbiei, sunt invitați să participe orchestre, fanfare, coruri și grupuri de închinare din România, Austria, Slovenia, Croația și Ungaria. Mesajul Evangheliei va fi vestit de pastorul Samy Tuțac de la Timișoara.

Lumea la noi cunoaște foarte puțin muzica evanghelică, și scopul este evanghelizarea. La acest festival vor participa oameni din diferite denominații. În comuna Alibunar sunt 27% români, restul fiind sârbi. Lumea foarte greu se întoarce la Domnul, crede că este creștină, că se naște creștină, și că prin tradiție sunt mântuiți.

Biserica (română) din Alibunar este o biserică mică, având 13 membri. Inițiatorul acestei evanghelizări este pastorul (Traian Marcovicean, n.r.) împreună cu profesorul Todor Petrovici, care lucrează cu orchestra de copii de mandoline, și orchestra de fanfară. Biserica dorește să prezinte și în afara bisericii muzica pe care o cântă ele. Având în vedere faptul că bisericile noastre sunt mici, și avem puțini copii în biserici, lucrarea a început mai întâi la Alibunar prin lucrarea de copii.

Am făcut un club de 3 zile pentru copii, și prin clubul acesta am strâns în jur de 40 de copii. Lucrând cu copiii aceștia mai departe, am putut să formăm și o orchestră pentru copii. Acești copii nu au unde să-și desfășoare nici un fel de activitate, și văzând că la noi la biserică promovăm muzica, s-au strâns mulți și vin la biserică. Pe lângă copiii aceștia care frecventează biserica, vin și părinții și bunicii, este un mod bun de a evangheliza și familiile acestor copii.

Avem nevoie de rugăciunile dumneavoastră, ale fraților din România. Să vă rugați pentru o trezire spirituală la noi în Serbia! Rugați-vă ca Domnul să lucreze în Serbia!

Pastor Traian Marcovicean

Biseriba Baptistă Alibunar, Serbia