EXISTĂ CEVA MAI ÎNGROZITOR DECÂT CALOMNIA: ADEVĂRUL…

samy-tutac2Calomnia a devenit, tot mai mult, parte din ethosul societății contemporane. A spune lucruri rele și neadevărate despre alții este singura rațiune de a fi, a unora. În același timp, calomnia este arma preferată a oamenilor mediocrii și a celor cu sufletul tare urât. Atât de urât că seamăna cu Diavolul, care este “Urâtul lumii.” Una este când oamenii fără Dumnezeu și fără al șaselea simț (bunul simț), mint precum respiră și aruncă cu noroi în stânga și-n dreapta. Așa ceva nu mai surprinde pe nimeni. Alta este, însă, când cei care se pretind a fi crestini, sau și mai rău “păstori ai sufletelor”, se folosesc de calomnie ca singura lor șansă de (re)afirmare.

Este trist să vezi cât de jos pot ajunge unii oameni. Când nu mai au argumente, când au epuizat toate armele de luptă, de la zvonuri și promisiuni fără acoperire la șantaj, tot ce le mai rămâne este calomnia. Filosofia lor are la bază ideea că ceva, ceva tot va fi recepționat. M-am întrebat adesea oamenii aceștia nu obosesc? Sau, cum se face că, deși sunt recunoscuți ca mincinoși incurabili, sunt destui care îi ascultă? Oare oamenii aceștia, neobosiții aruncători de pietre și noroi, au Biblie? Și dacă au, o citesc? Și dacă o citesc, o cred? “Fraților, nu vă vorbiți de rău unii pe alții”, spunea sfântul Iacov odinioară, dar cine te-ar mai asculta dacă i-ai vorbi pe toți de bine?

Multă vreme am crezut că nimic nu ar putea fi mai îngrozitor decât calomnia. Dumnezeu mi-a adus aminte, însă, zilele trecute, că minciuna, care stă întotdeauna la baza calomniei, “are picioare scurte.” Pâna la urmă Adevărul va triumfa, dacă nu aici…acolo (la dreapta judecată, care va începe de la casa lui Dumnezeu), dacă nu acum…atunci (când Cristos Adevărul își va manifesta deplin Împărăția Sa). Cu siguranță calomnia este josnică, groaznică și mizerabilă, așa cum sunt “creștinii” care o practică, dar există totuși ceva mai îngrozitor decât calomnia: ADEVĂRUL.

Pastor Samy Tuțac