Fii chibzuit cu timpul tău !

“Rascumparati vremea, caci zilele sunt rele” Efeseni 5: 16

Calitatea vietii noastre de credinta poate fi evaluta partial dupa criteriul timpului:  trecerea si petrecerea lui. Spunea cineva: “Caracterul si cariera unui credincios depind de modul in care el sau ea isi gestioneaza timpul. “ Orele si zilele vor trece oricum, insa noi putem sa le dam directie si eficienta. Omul lui Dumnezeu Moise cunostea valoarea timpului si s- a rugat pentru intelepciunea de a- l masura in zile, nu in ani ( Ps. 90: 12). Daca ne ingrijim de zilele noastre, anii se vor ingriji de ei insisi. Un autor crestin a afirmat  ca cea mai buna intrebuintare a vietii este sa o investesti in ceva mai durabil decat viata insasi. Valoarea vietii nu se masoara prin durata, ci prin daruire- nu cat de mult ai trait, ci cat de bine ai trait.

Cand apostolul Pavel i- a indemnat pe efeseni sa “rascumpere” timpul, el a tratat timpul la fel ca puterea de cumparare. Mereu ne vindem timpul pe piata vietii in schimbul diferitelor ocupatii si activitati mai mult sau mai putin valoroase, mai mult sau mai putin rodnice. O alta traducere reda acelasi verset astfel: “ Cumparati toate oportunitatile”, pentru ca timpul inseamna oportunitate. Asadar, avem serioasa datorie sa cantarim valoarea diferitelor oportunitati si responsabilitati.

Mantuitorul nostru drag este sufficient in exemplul si invatatura pe care ne- a dat- o si in aceasta privinta. El Si- a trait viata cu pasi masurati, niciodata grabit, desi intotdeauna inconjurat de solicitari si de multimi. Cand cineva se apropia de El pentru ajutor, dadea impresia ca nu avea nimic mai important de facut decat sa implineasca nevoia acestuia.

Secretul seninatatii Domnului Isus consta din siguranta Sa ca lucreaza potrivit planului Tatalui pentru viata Sa- un plan care cuprindea fiecare ceas si avea resurse pentru fiecare nevoie. Datorita partasiei cu Tatal, prin rugaciune, Domnul nostru primea in fiecare zi atat cuvintele pe care trebuia sa le spuna, cat si lucrarile pe care trebuia sa le faca.

Cea mai mare preocupare a Fiului lui Dumnezeu era sa implineasca lucrarea care Ii fusese incredintata in orele care Ii stateau la dispozitie. El era constient de calendarul divin pentru viata Sa. Constient de valoarea timpului, Domnul Isus Si- a petrecut timpul facand lucrurile care contau. Nici o farama de timp nu a fost irosita pe lucruri neesentiale.

Frati si surori, ne cheama Duhul lui Dumnezeu sa ne reevaluam din punct de vedere al cheltuirii timpului. Sa fim gata sa ne preocupe lucrurile de valoare, lucrurile care raman, acelea care aduc o roada vesnica. Sa putem spune cu totii ca vrem sa facem acele lucruri pe care Dumnezeu vrea sa le facem si sa nu facem niciodata acele lucruri pe care Dumnezeu nu doreste sa le facem.

                 Pastor Ioan Cocirteu