FII SIMPLU!

Lucrurile grele, pretențioase ale vieții și existenței noastre terestre deja au fost făcute. Dumnezeu, Creatorul, le-a făurit după desăvârșita Lui putere și înțelepciune. Nouă, oamenilor, ființe limitate și adesea lipsite de capacitatea de a înțelege rosturile divine, ne-au rămas în administrare lucrurile simple, ușoare, lucruri care prin modul cum au fost proiectate de Ziditorul nu sunt menite să fie încurcate și complicate de niciun muritor.
Așadar, o listă care ar putea avea titlul de „Simplitatea vieții” ar fi greu de întocmit, tocmai din pricina faptului că ar rămâne incompletă mai tot timpul. Sunt însă direcții și zone ale acțiunii noastre în care exercițiul simplității trebuie lucrat și demonstrat cât se poate de evident.
Fii simplu în dorința ta de a-L înțelege pe Dumnezeu. Spune simplu: „Doamne, vreau să te cunosc. Descoperă-mi-Te pe înțelesul meu.” Nu-L complica pe Dumnezeu când El vrea să facă parte omenirii de o revelație a Ființei Sale la nivelul omului simplu, nu al savantului. Privește-L pe El în tine, în floare, în picurul de rouă și în gheața iernii. Fii simplu!
Fii simplu în datoria ta de a fi om. Ca să iubești, să fii bun, să ai milă e simplu pentru că așa am fost concepuți. E adevărat că ne-am stricat pe parcurs, dar o spun cât se poate de clar, a fi plin de ură, de răutate, de viclenie presupune un efort care te istovește în timp. Nu-i bine să te complici cu lucruri care te distrug pe tine și îi distrug și pe alții. Fii simplu!
Fii simplu în oportunitatea de a-ți trăi viața o singură dată. Adesea lucrurile frumoase sunt doar lucrurile atât de simple. Importantă e odihna, nu mărimea dormitorului. De valoare e alimentația sănătoasă, nu hrana scumpă. Mașina bună nu dă atâtea bătăi de cap ca și mașina scumpă. Fă-ți timp pentru familie, e bunul de mare preț. Fii simplu!
Fii simplu în efortul de a lăsa în urmă o bună moștenire. Prin ce anume vei rămâne în memoria oamenilor? Ar fi prea puțin dacă doar prin amintirea faptului că pe strada x, la numărul y, a locuit z…Hărnicia se vede și în lucruri mici, chiar simple. Familistul din tine nu trebuie demonstrat în mod laborios, ci în modul cum îți respecți partenerul de viață sau cum îți iubești copiii. Investiția în oameni, de cele mai multe ori nu e ceva greu. Fii simplu!
Fii simplu în a-ți câștiga sufletul. Există veșnicia cu nemurirea ei. Vom exista, în bine sau în rău. E-atât de simplu să ai parte de bine. Ce era greu pentru tine a făcut Dumnezeu prin Isus Hristos. Ție ți-a lăsat partea ușoară, să crezi în El și să-L accepți pe El ca Domn și Mântuitor al vițeii. Nu te complica cu alte lucruri pe care El nu ți le cere. Fii simplu!
Vă provoc să încercați fericirea prin simplitatea vieții. Chiar merită, s-a dovedit de mult. E ceva la îndemâna fiecăruia dintre noi.
Fiți binecuvântați!
Pastor Ioan Cocîrțeu