Fiti oameni !

1Corinteni 16: 13

Ma gandesc ca aceasta expresie a Scripturii ne-a dat de gandit multora dintre noi. Oare ce a vrut sa spuna apostolul Pavel prin aceste cuvinte? Nu este cat se poate de evident ca asa cum ne- a creat Dumnezeu suntem oameni? Daca simti, daca gandesti si mai ales daca ai o constinta, nu poti fi altceva decat om ! Cu siguranta, intelesul acestei expresii este mult mai profund. Dumnezeu vrea sa fim oameni din perspectiva Lui, nu din perspectiva noastra. Ce inseamna a fi om potrivit gandirii lui Dumnezeu?

            Dumnezeu ne socoteste oameni in urma mantuirii. Stiti cum eram noi inainte de a fi mantuiti? Fara Dumnezeu in lume, fara Hristos, fara nadejde, eram straini, eram vrajmasi ai lui Dumnezeu….acestea erau trasaturile noastre. Schimbarea care s- a produs insa o citim in Efeseni 2: 19 “Asadar, voi nu mai sunteti nici straini, nici oaspeti ai casei, ci sunteti impreuna cetateni cu sfintii, oameni din casa lui Dumnezeu.” Fiind mantuiti Dumnezeu ne socoteste adevarati oameni. Adica, doar in urma lucrarii Domnului Isus in viata pacatosului se recapata statutul de om….oameni asa cum am fost creati. Statutul si infatisarea omului au fost deformate in urma pacatului, prin Hristos si jertfa Lui recastigam chipul intreg pe care Dumnezeu ni l- a dat.

            Dumnezeu ne socoteste oameni in urma slujirii. Este o apartenenta binecuvantata pentru toti aceia care intr- un fel sau altul slujesc. Ei sunt oameni, si nu oricum, ci oameni ai lui Dumnezeu. Pavel il indeamna pe Timotei spunandu- i: “Cauta sa te infatisezi inaintea lui Dumnezeu ca un om incercat, ca un lucrator care n- are de ce sa- I fie rusine, si care imparte drept Cuvantul adevarului.” (2 Timotei 2: 15) Suntem convinsi ca slujirea este mult mai extinsa decat cea prin Cuvant. Prin ceea ce facem, noi reprezentam viziunea de lucru a lui Dumnezeu. Noi realizam lucrul Lui, suntem capacitati pentru a fi oameni ai lui Dumnezeu.

            Dumnezeu ne socoteste oameni in urma trairii. Ce castig este sa mori ca om….ca om al lui Dumnezeu. In 1 Timotei 6: 11, 12 este scris: “Iar tu, om al lui Dumnezeu……lupta- te lupta cea buna a credintei; apuca viata vesnica la care ai fost chemat…”

Pastor Ioan Cocirteu