Fost procuror general al Marii Britanii: Crestinii sunt nevoiti sa se ascunda

ziareFostul procuror general al Marii Britanii Dominic Grieve sustine ca crestinii sunt fortati sa-si ascunda convingerile religioase si sunt exclusi din viata publica a Regatului. “Ma ingrijoreaza ca exista incercari de a impinge religia in afara spatiului public. In mod cert acest lucru s-a intamplat la nivel local”, a declarat el, pentru The Telegraph.Grieve a mentionat ca anumiti lucratori din sectorul public au fost sanctionati disciplinar pentru ca au afisat semne ale credintei lor la locul de munca.

Fostul procuror general considera ca “este mai important ca niciodata” ca politicienii sa-si exprime credinta, in fata scenelor ingrozitoare din Irak, unde fanaticii Statului Islamic se folosesc de credinta pentru a-si justifica actiunile.

Pentru Grieve, crestinitatea ar putea reprezenta “o forta puternica a binelui”, iar crestinii nu ar trebui indimidati sau exclusi.

“Crestinismul reprezinta o forta puternica in tara, dar cred ca este subestimata, mai ales ca in trecut a esuat in a se exprima cat de clar trebuia. Recunoasterea drepturilor oamenilor de a-si manifesta si exprima credinta este foarte importanta”, a adaugat el.

Religia pare a se afla in declin in randul politicienilor britanici. Doi dintre cei trei lideri ai partidelor – Nick Clegg si Ed Milibad – sunt atei, iar premierul David Cameron a recunoscut ca nu tocmai o persoana credincioasa.

sursa: ziare.com