[FOTO] Inaugurarea Bisericii Crestine Baptiste Mantuirea din Maguri

Ziua de duminica, 7 octombrie, va ramane in istoria localitatii Maguri, din judetul Timis, ca fiind ziua in care a fost inaugurata prima cladire a unei biserici evanghelice. 
 
Inceputa, in anul 2014, ca filiala a Bisericii Crestine Baptiste Harul din Lugoj, comunitatea de credinciosi baptisti s-a rugat si  a sperat sa aiba, intr-o zi, propria casa de rugaciune. 

Dupa doi ani de munca, proiectul cladirii Bisericii din Maguri, inceput in toamna anului 2016, a fost finalizat in aceasta toamna, spre bucuria celor din localitate. Din cei aproape 1000 de locuitori, 85% sunt de etnie roma.
 
La realizarea acestui edificiu spiritual au contribuit biserici si credinciosi din tara, dar si din strainatate, principalii sponsori fiind:Samaritan’s Purse, International Cooperating Ministries, Outreach Romanian Mission si Evangelisch Freikirchliche Gemeinde Jena.
 
La serviciul de inaugurare, condus de pastorul Ionel Tutac, au vestit Evanghelia fratii:Mihai Bojin, Gigel Olariu, Nat Thomas, Karl Flentje, LaVelle Hendricks si Dorin Cioaba.
 
Au cantat spre slava Domnului corul barbatesc al Bisericii Harul din Lugoj, grupul din Maciova si un grup din Sibiu care l-a insotit pe pastorul Dorin Cioaba.
 
Biserica din Maguri este slujita de pastorii Ionel Tutac si Marius Apopi.
 
Bucuria celor din Maguri continua cu o saptamana de evanghelizare, la care au fost invitati sa predice fratii:Paun Belciu, Jean Chiforeanu, Marius Ianc, Sergiu Ionescu, David Nicola, Bogdan Ionescu, Liubomir Novacov si Laurentiu Timis.
 
Ionel Tutac